1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Dreumes 17 maanden oud

  Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je kleine schat is alweer 17 maanden oud. Tijd vliegt echt voorbij, nietwaar? Op deze leeftijd maken dreumesen allerlei interessante ontwikkelingen door die je zeker niet wilt missen.

  Dreumes 17 maanden

  Je dreumes van 17 maanden is een ontzettend boefje. Hij helpt je graag, maar is ook erg ondeugend. Hij zoekt maar al te graag jouw grenzen op, en zijn eigen grenzen. Veel geduld is in deze fase zeker een vereiste! Je slimmerik heeft nu ook door waar bepaalde spullen voor zijn en waarvoor je ze kunt gebruiken. Je zult je kleine grapjas misschien soms een banaan als telefoon zien gebruiken! Dat heeft hij allemaal geleerd door jou aandachtig te observeren.

  Fysieke ontwikkeling dreumes van 17 maanden

  Je dreumes bevindt zich nu in een fase waarin zijn motorische vaardigheden echt tot leven komen. Vanuit kruipen en stappen evolueert hij naar een heuse ontdekkingsreiziger. Hoewel het tempo waarin kinderen zich ontwikkelen kan variëren, is het normaal dat ze rond deze leeftijd meer zelfvertrouwen krijgen in hun bewegingen.

  Laat je dreumes veilig zijn grenzen opzoeken. Dit betekent niet dat je hem helemaal los moet laten in een gevaarlijke omgeving, maar eerder dat je hem ruimte geeft om te experimenteren. Kleine uitdagingen, zoals het beklimmen van zachte kussens of het duwen van een loopkarretje, stimuleren zijn zelfstandigheid.

  Mentale en emotionele ontwikkeling dreumes van 17 maanden

  Deze fase staat ook in het teken van mentale en emotionele ontwikkeling. Je dreumes begint meer bewust te worden van de wereld om hem heen en kan zich beter uiten. Het is een perfect moment om interactieve activiteiten te ondernemen die zijn zintuigen prikkelen en zijn taalontwikkeling stimuleren.

  Het belang van voorlezen kan niet genoeg benadrukt worden. Kies kleurrijke prentenboeken met eenvoudige teksten en wijs naar de plaatjes terwijl je praat. Dit helpt niet alleen bij taalontwikkeling, maar ook bij het versterken van de band tussen jou en je dreumes.

  Jij en je dreumes van 17 maanden

  Samen plezier maken is een geweldige manier om deze fase te omarmen. Er zijn talloze activiteiten die jullie beiden kunnen laten lachen en dichter bij elkaar brengen. Samen dansen is een fantastische manier om energie kwijt te raken en tegelijkertijd een band op te bouwen. Zet wat vrolijke muziek op en laat je dreumes zijn lichaam bewegen op zijn eigen manier. Je zult versteld staan van zijn enthousiasme en ritmegevoel!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard