1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Dreumes 16 maanden oud

  Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 1-12-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 1-12-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Gefeliciteerd, je kleintje is nu alweer 16 maanden oud! Tijdens deze fase van ontdekking en avontuur begint je dreumes zijn of haar eigen unieke persoonlijkheid steeds meer te tonen.

  Dreumes 16 maanden

  Zichzelf vermaken vindt je dreumes nog steeds niet erg makkelijk, het liefst speelt hij met jou. Samen spelen met leeftijdsgenootjes gaat echter ook nog niet echt van een leien dakje. Afpakken, slaan en huilen hoort nog bij het spelen met andere kinderen. Je kindje heeft namelijk nog geen flauw benul wat zijn acties met de gevoelens van anderen doen. Dat is normaal en maakt deel uit van de reis naar zelfstandigheid. Het echte samen spelen zal pas beginnen rond de vier jaar.

  Fysieke ontwikkeling dreumes van 16 maanden

  Je kleintje heeft nu waarschijnlijk een stevige basis van motorische vaardigheden opgebouwd. Het lopen gaat nu aardig vlotjes en je zult merken dat je dreumes graag zijn of haar nieuwe mobiliteit verkent. Stoelen, tafels en alles wat ook maar enigszins als klimmateriaal kan dienen, zijn nu onweerstaanbaar interessant.

  Hoewel de luier verschonen soms een heuse uitdaging kan zijn vanwege de 'non-stop-beweging', is het ook een geweldig moment om samen te lachen. Je kleintje vindt het vast hilarisch om jouw capriolen tijdens het verschonen te aanschouwen. Over verschonen gesproken, dit is ook een goed moment om je dreumes bekend te maken met luierbroekjes. Deze zijn handig en laten je kleintje al een beetje wennen aan het idee van zindelijkheidstraining toekomst.

  Mentale en emotionele ontwikkeling dreumes van 16 maanden

  De mentale en emotionele ontwikkeling van je dreumes is een interessant gebied om te verkennen. Op deze leeftijd beginnen ze de wereld om hen heen beter te begrijpen en kunnen ze zelfs enkele eenvoudige instructies opvolgen. Verwacht echter niet altijd volledige medewerking; een eigen willetje is ook hier al duidelijk aanwezig.

  Delen is een concept dat langzaam begint door te dringen. Hoewel het idee van "delen" voor je kleintje nogal abstract kan zijn, is het toch een goed moment om te oefenen. Kies wat speelgoed uit dat jullie samen kunnen gebruiken en introduceer het idee van om de beurt spelen. Wie weet, misschien wordt het wel het favoriete spel van je dreumes!

  Jij en je dreumes van 16 maanden

  Tussen alle ontwikkelingsfasen door is het belangrijk om te onthouden dat jij en je dreumes samen een team zijn. Deze fase kan vermoeiend zijn, maar het is ook een periode van verwondering en groei, zowel voor je kleintje als voor jou als ouder.

  Wat kun je samen doen met een dreumes van 16 maanden oud? Nou, eigenlijk van alles! Vergeet niet dat hun nieuwsgierigheid eindeloos is. Ga samen op ontdekkingsreis door de tuin en bekijk samen de bloemen en de insecten, en ga lekker buiten spelen. Maak samen muziek door op potten en pannen te slaan - wedden dat je dreumes in lachen uitbarst? En als je een boek leest, betrek je kleintje er dan bij door naar de kleurrijke plaatjes te wijzen.

  Sparen en verzekeringen

  Je hebt inmiddels een druk gezinsleven. Heb je nog nagedacht over sparen voor je kindje of een geschikte aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering of inboedelverzekering? Kinderen brengen een hoop geluk, maar ook een hoop geregel met zich mee. Misschien wil je wat geld sparen, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kan doen. Of weet je niet of jouw verzekeringen wel de juiste dekkingen hebben. Heb je hier hulp bij nodig? Tip: Wij hebben een afspraak met onze partner Certius dat ze je een gratis verzekerings-check! kunnen geven als je wil. Dan denken ze met je mee rondom sparen en bekijken ze bij je verzekeringen of je dekkingen goed staan, of je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard