1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Een lente baby? Dit zijn de voordelen!

  Gepubliceerd op: 3-21-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3-21-2020Bewerkt op: 6-1-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Het is bijna lente, eindelijk liggen de wintermaanden achter ons. De zon begint te schijnen, de vogeltjes fluiten en er worden ook dit seizoen weer veel baby’s geboren. Wist je dat het krijgen van een baby in de lente veel voordelen heeft?

  Een baby in de lente: de voordelen

  Een baby op de wereld zetten is prachtig, in welk seizoen dan ook. Maar volgens onderzoekers is de lente toch wel het meest ideale seizoen voor de geboorte van een baby. We hebben zeven voordelen van een lente baby op een rij gezet.

  1. Geen derde trimester met hoge temperaturen, zweten en opvliegers.
  2. Je zwangerschapsverlof doorbrengen in de voorjaarszon.
  3. De kans op vroeggeboorte is kleiner.
  4. Lekker wandelen met je baby in de voorjaarszon.
  5. Lente baby's zijn over het algemeen blijer.
  6. Geen koude nachten, want de temperatuur gaat omhoog.
  7. De verjaardagen van je kleintje vieren in de buitenlucht.

  Geen derde trimester in de hitte

  Gezwollen enkels, hoge temperaturen en de dagen het liefst doorbrengen in enkel je ondergoed zijn er voor jou in je derde trimester gelukkig niet bij. Althans, de kans is een stuk kleiner dan in de zomermaanden. Ben je uitgerekend in de lente? Dan is de kans groot dat je voor de hittegolf een baby op de wereld hebt gezet.

  Verlof in de zon

  Wanneer je in de lente bent uitgerekend, is de kans groot dat je tijdens je verlof lekker in de tuin kunt genieten van het zonnetje. Een fijn boek, een sapje en af en toe de ogen dicht doen terwijl de zon op je gezicht schijnt klinkt niet verkeerd toch?

  Een sterkere gezondheid voor je baby

  Wanneer je baby in de lente geboren wordt, is de kans aanwezig dat je baby in de zomer verwekt is. Volgens een onderzoek aan de universiteit van Princeton is er bij baby’s, die in de zomer verwekt zijn, een mindere kans op vroeggeboorte en ligt het geboortegewicht hoger dan bij baby’s die in een ander seizoen verwekt worden.

  Wandelen in de voorjaarszon

  De kinderwagen staat waarschijnlijk al even te wachten op de eerste wandelingen met je baby. De eerste wandeling is altijd een speciaal moment, en waarschijnlijk heb je het geluk dat je voor het eerst gaat wandelen onder het genot van de voorjaarszon. Niet alleen ontzettend lekker, maar je krijgt gelijk ook vitamine D binnen!

  Lentebaby’s zijn optimistisch

  Wist je dat baby’s die in de lente geboren zijn, over het algemeen een stuk blijer kunnen zijn? Dit blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het Journal of Affective Disorders. Wanneer je in de lente geboren wordt, ben je vaak een stuk optimistischer dan de rest en is de kans op een depressie kleiner. En een blij kind = blije ouders toch?

  Hogere nachttemperatuur

  De eerste maanden moet je je warme bed vaak verlaten om je kleintje te voeden, te verschonen of te troosten. In de wintermaanden zit je daar al helemaal niet op te wachten. Je slaap wordt dan niet alleen onderbroken, maar het is dan ook nog eens hartstikke koud. In de lente gaat de temperatuur ’s nachts al met een aantal graden omhoog, waardoor de temperatuur in huis ’s nachts een stuk aangenamer is.

  Een verjaardag in de zon

  Als je kleintje jarig is, dan is het altijd feest, maar is het niet nog fijner als de zon dan ook schijnt? De kans is groot dat je de verjaardagen van je kleintje vaak in de tuin kunt vieren, de kans op een zonnige verjaardag is in de lente groot.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard