1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Mag je paracetamol als je borstvoeding geeft?

  Gepubliceerd op: 10-5-2021Bewerkt op: 3-16-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10-5-2021Bewerkt op: 3-16-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Heb je last van bijvoorbeeld griep, koorts of lokale pijn, en geef je borstvoeding? Dan vraag je je misschien af of je een paracetamol mag nemen om de pijn te verlichten, en of dit wordt doorgegeven via de moedermelk aan je baby.

  Paracetamol tijdens borstvoeding

  Als je borstvoeding geeft mag je indien nodig best af en toe een paracetamol nemen. Dat mag 3 tot 4 keer per dag, 500-1000mg paracetamol, liever niet langer dan vijf dagen achter elkaar. Meld wel altijd even aan de apotheker of huisarts dat je borstvoeding geeft, zodat er altijd rekening mee wordt gehouden.

  Paracetamol in de borstvoeding?

  De stoffen van de paracetamol komen wel in de moedermelk terecht, maar in kleine hoeveelheid, waardoor het geen probleem vormt voor de baby. Houd wel altijd rekening met de maximale dosering en gebruik het gedurende korte tijd. Gebruik paracetamol uitsluitend als het noodzakelijk is, en schakel bij twijfel gerust hulp in van een lactatiekundige.

  Ibuprofen of paracetamol tijdens borstvoeding?

  Je kunt ook ibuprofen nemen als je borstvoeding geeft, gedurende korte tijd. Ook dit medicijn komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht, wat niet schadelijk is voor de baby als je het medicijn niet langdurig gebruikt. Zowel ibuprofen als paracetamol kun je zonder recept kopen.

  Wil je helpen de kennis over medicijngebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding te vergroten? Meld je dan aan bij Moeders van Morgen.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard