1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Verschillende kinderwagens: combiwagen, buggy, reisbuggy, duo kinderwagen en meer

  Gepubliceerd op: 11-29-2021Bewerkt op: 4-29-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-29-2021Bewerkt op: 4-29-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Een kinderwagen is ongetwijfeld een onmisbaar item voor je baby. Ben je op zoek naar de ideale kinderwagen, dan zul je snel merken dat er verschillende soorten zijn, zoals de buggy, 3-in-1 kinderwagen en de duo kinderwagen. Welke is dan het meest geschikt voor jou en je baby, en waarom? Lees er hier alles over.

  Verschillende soorten kinderwagens op een rijtje

  Het uitzoeken van de perfecte kinderwagen is best een klusje! Er zijn talloze verschillende opties, merken, kleuren maar ook soorten kinderwagens. Ga je dus voor een buggy, 3-in-1 of duo kinderwagen? Dat is nog maar de vraag. Soms is de keus makkelijk gemaakt: krijg je een tweeling, dan ga je standaard voor een duo kinderwagen. Ben je er nog niet helemaal uit? Hier zetten we alle soorten kinderwagens voor je op een rijtje!

  Welke kinderwagen kies je?

  De kinderwagen

  Een kinderwagen is eigenlijk een frame met een reiswieg erop gemonteerd. Deze is bedoeld voor baby’s die nog niet zelfstandig kunnen zitten. Deze kun je gebruiken tot je kind ongeveer 6 maanden is. Daarna kan je de zitting van de kinderwagen monteren, vaak kiezen ouders er voor om dan over te stappen naar een buggy.

  Kinderwagen 3-in-1 (combiwagen)

  De combiwagen is de populairste kinderwagen onder ouders. Deze kinderwagen kun je namelijk gebruiken vanaf het moment dat je baby geboren wordt, totdat je kind ongeveer 4 jaar is. Hij gaat dus lang mee! Deze kinderwagen heeft een veelzijdig frame die de mogelijkheid biedt om een reiswieg, een autostoel (met speciale adapters) en een seat pack te monteren.

  Duo kinderwagen

  De duo kinderwagen of ook wel tweelingkinderwagen. De namen zeggen het al: dit is een kinderwagen waar twee kinderen in kunnen. Als er niet veel leeftijdsverschil zit tussen jouw twee kindjes, is dit een ideale wagen. Bij sommige duo wagens ligt de baby boven en zit het kindje onder, of naast of achter elkaar. Ze zijn verkrijgbaar voor een tweeling, maar ook voor een peuter en een baby.

  Buggy

  Ook de buggy kun je gebruiken vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten. In tegenstelling tot de kinderwagen is de buggy een licht en vaak kleiner vervoersmiddel voor jouw kindje. De wieltjes zijn kleiner, het zitvlak ligt laag boven de grond. De buggy biedt weinig steun, en is daarom zeker niet geschikt voor baby’s. Buggy’s zijn inklapbaar en handig voor korte wandelingen.

  Reisbuggy

  Ga je regelmatig met je baby op reis in het vliegtuig, of in de auto? Dan moet de buggy klein, licht en makkelijk in elkaar te vouwen zijn. Dan is een speciale reisbuggy ideaal. Ze wegen vaak niet meer dan 6 kilo en zijn extreem makkelijk in elkaar te klappen en uit te vouwen.

  Hardloop kinderwagen

  Wil je als sportieve ouder je baby mee kunnen nemen tijdens het sporten? Dan is een hardloop kinderwagen of sport kinderwagen de optie voor jou. Dit is meestal een stevige, maar lichte kinderwagen met drie wielen, wat het makkelijk maakt de wagen door de bochten van het park te manoeuvreren zonder dat hij omvalt tijdens het rennen. D

  Meerdere kinderwagens aanschaffen

  Sommige ouders kiezen ervoor eerst een kinderwagen aan te schaffen voor hun baby, en daarna een wandelwagen of buggy voor hun zittende kind. Als je weet dat je de kinderwagen dagelijks gaat gebruiken, is het handiger om in één keer een 3-in-1 kinderwagen aan te schaffen, Hiermee heb je een kinderwagen met reiswieg, autostoel en wandelwagen voor je zittende kind in één. Omdat dit type kinderwagen gemaakt is om lang mee te gaan, ben je tot de kleutertijd voorzien van een goede wagen voor je kind.

  Weet je dat je regelmatig zult reizen met je kleine? Dan is het niet overbodig ook een reisbuggy aan te schaffen, want soms is een reguliere kinderwagen toch wat te groot om mee te nemen in het vliegtuig.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard