1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Tweedehands autostoeltjes: wel of niet?

  Gepubliceerd op: 4-10-2023Bewerkt op: 12-27-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 4-10-2023Bewerkt op: 12-27-2023
  Geschreven door: ZP® - MagazineIn samenwerking met: Maxi-Cosi
  Onze kleintjes verdienen alleen het allerbeste, daar bestaat geen twijfel over. Iedereen weet helaas dat baby's veel dingen nodig hebben en dat de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Je kunt geld besparen door voor tweedehands items te kiezen. Er zijn bij de aanschaf van artikelen die speciaal zijn ontwikkeld om kinderen te beschermen, zoals autostoeltjes, wel een aantal belangrijke punten waarop je moet letten om veilig de weg op te kunnen.

  Er zijn bij de aanschaf van tweedehands artikelen die speciaal zijn ontwikkeld om kinderen te beschermen, zoals autostoeltjes, wel een aantal belangrijke punten waarop je moet letten om veilig de weg op te kunnen.  

  Geschiedenis van het autostoeltje 

  Zorg dat je weet wie de vorige eigenaar is van het autostoeltje en of diegene te vertrouwen is. Je moet zeker weten dat het autostoeltje nooit betrokken is geweest bij een ongeluk. Een autostoeltje kan door de krachten die tijdens een botsing vrijkomen, onherstelbaar beschadigd raken. Dit is niet altijd zichtbaar aan de buitenkant. Je kunt het stoeltje natuurlijk zorgvuldig controleren op breuken en haarscheurtjes, maar daardoor ben je niet verzekerd van dezelfde veiligheidsstandaard die je krijgt bij de aankoop van een nieuw stoeltje.     

  Veiligheids- en testvoorschriften 

  Ontwikkelingen staan nooit stil en autostoeltjes voor kinderen moeten aan steeds strengere eisen voldoen. Tweedehands aankopen zijn vaak producten die al langer op de markt zijn en die niet altijd voldoen aan alle strikte vereisten.    

  Juiste handleiding 

  Het is belangrijk dat het autostoeltje wordt geleverd met een originele handleiding. De instructies voor andere, vergelijkbare modellen kunnen immers op cruciale punten afwijken. Controleer ook of het autostoeltje volgens de handleiding compleet is en zorg dat het stoeltje correct en volgens de juiste voorschriften wordt geïnstalleerd.  

  Maak je je steeds zorgen over of je je autostoel wel goed hebt geïnstalleerd? Misschien is een ISOFIX-base waarop je je autostoeltje kan klikken een betere oplossing voor jou familie, omdat visuele indicatoren of audiofeedback op de ISOFIX-base zorgen dat de installatie correct verloop. Naast het veiligheidsaspect bied een ISOFIX-base ook veel gemak. Zodra je kleintje uit je baby-autostoel is gegroeid (ong. 15 maanden), kun je bij sommige merken een peuter-autostoel op dezelfde ISOFIX-base kan plaatsen. Een goed voorbeeld hiervan is de 360-family, naast het feit dat hierdoor de ISOFIX-base lang meegaat is de base ook nog 360 graden draaibaar zodat je je kindje heel makkelijk in de auto kunt zetten!

  Een veiligheidsproduct zoals een autostoeltje moet probleemloos functioneren om je kindje optimaal te beschermen. Zelfs autostoeltjes die ogenschijnlijk in goede conditie zijn, kunnen toch gebreken bevatten. Investeer in een nieuw autostoeltje als je honderd procent zekerheid zoekt en ga naar een erkende dealer of erkend verkooppunt. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.  

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maxi-Cosi

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard