Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyBabyspullenHoe maak je een ledikantje op

Hoe maak je een ledikantje op?

ZP® - Magazine

, 9 oktober 2018 14:41Laatste update op: 8 maart 2022 15:06
In samenwerking met: Meyco

Je baby slaapt het lekkerst als zijn of haar ledikantje goed en comfortabel is opgemaakt. Maar hoe maak je een ledikantje precies goed en veilig op? Wij leggen het voor je uit.

Meyco biedt mooie kwalitatieve collecties die perfect te matchen zijn met andere baby-items en textiel. Je krijgt met code ZWANGER2022 10% korting op alles dus bekijk snel het complete aanbod in het Meyco productoverzicht.

Vijf stappen

Een ledikantje kan je op een veilige manier opmaken in de volgende 5 stappen

ledikantje opmaken

1. Matrasbeschermer

Leg eventueel een matrasbeschermer op de bedbodem om slijtage van het matras te voorkomen.

2. Matras

Plaats hierop een matras van minimaal 8cm dik. Je kindje slaapt veel en ligt dus veel op het matras. Een matras met een dikte van minstens 8 cm is nodig om het gewicht te dragen, zonder dat je de spijlen van de bedbodem voelt. Door deze minimale dikte is het matras stevig genoeg om je kindje de vele uren die het slaapt goed te ondersteunen.

3. Vocht

Doe om het matras een molton hoeslaken of onderlegger ter bescherming van het matras tegen vocht. Baby's spugen wel eens of een luier lekt wel eens door, het is dan fijn als je matras extra beschermd is. Zeker als je een matras hebt waarvan je de tijk niet kunt uitwassen. Een molton hoeslaken of onderlegger is extra bescherming, maar zeker niet overbodig. Als je kindje ouder wordt kwijlen ze veel tijdens het slapen en ook dat vocht kan dan niet doordringen naar het matras.

Bescherm ook het matras van je kindje met de matrasbeschermers van Meyco.

4. Hoeslaken

Plaats hierover heen een katoenen hoeslaken. Het is fijn om een katoenen hoeslaken te gebruiken, omdat dit ademt en warmte reguleert. Katoen verwarmt als het koud is en koelt als het warm is. Ideaal en lekker zacht om op te liggen.

Wist je dat Meyco hoeslakentjes verkoopt in maar liefst 14 kleuren en verschillende maten? Bekijk alle hoeslakens van Meyco.

5. Kort en strak

Maak het bedje kort en strak op met een laken en deken van katoen. Zorg ervoor dat de voetjes van de baby nagenoeg tegen het voeteneinde liggen en dat het beddengoed tot de schouders van je baby komt. Stop het laken en de deken goed in aan de onderzijde en beide zijkanten. Het bedje kort en strak opmaken is belangrijk omdat je kindje anders onder het beddengoed kan raken en zichzelf daar wellicht niet onder vandaan krijgt. Door het bedje kort op te maken kan je kindje veilig slapen en voelt het zich meteen geborgen, omdat het goed is ingestopt.

Tip

Leg op je hoeslaken een hydrofiele doek. Vouw bijvoorbeeld een hydrofiele luier in een punt zodat je twee lagen krijgt. Als je kindje een keer spuugt, hoef je niet meteen het hoeslaken te gaan wassen. Dat scheelt veel was en je hebt je bedje weer snel opgemaakt. Dat is handig, want in het begin slaapt je kindje om de twee uur.

Krijg met code ZWANGER2022 10% korting op alles van Meyco. Bekijk snel het complete aanbod in het Meyco productoverzicht.

Dit artikel is geschreven door Marina Bekker-Santing, eigenaresse van b-boo baby & lifestyle GmbH, bekend van het merk Meyco.

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Feed

    • Mijn week

    • Cursussen

    • Community

    • Dashboard