1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyBabyspullenHoe maak je een ledikantje op

  Hoe maak je een ledikantje op?

  ZP® - Magazine

  , 9 oktober 2018 14:41Laatste update op: 10 april 2023 17:36

  Een goede en comfortabele opmaak van het ledikantje draagt bij aan de kwaliteit van de slaap van je baby. Maar hoe zorg je ervoor dat het ledikantje veilig is opgemaakt? Wij geven je graag uitleg hierover.

  Vijf stappen

  Hieronder volgt een checklist met 5 stappen om een ledikantje veilig op te maken:

  1. Bescherm het matras

  Voorkom slijtage van het matras door een matrasbeschermer op de bedbodem te leggen.

  2.Plaats het matras

  Leg een matras van minimaal 8cm dik op de bedbodem. Hierdoor kan het matras het gewicht van je kindje dragen en biedt het voldoende ondersteuning, zonder dat je de spijlen van de bedbodem voelt. Door deze minimale dikte is het matras stevig genoeg om je kindje de vele uren die het slaapt goed te ondersteunen.

  3. Bescherm tegen vocht

  Om te voorkomen dat vocht het matras beschadigt, is het raadzaam om een molton hoeslaken of onderlegger te gebruiken. Dit is met name belangrijk omdat baby's soms spugen of lekken en het matras extra bescherming nodig heeft, vooral als de tijk van het matras niet uitwasbaar is. Bovendien is deze extra laag bescherming niet overbodig, aangezien oudere kinderen vaak kwijlen tijdens het slapen, wat het matras ook kan beschadigen.

  4. Gebruik een katoenen hoeslaken Plaats een katoenen hoeslaken op het matras. Katoen ademt en reguleert de warmte, waardoor het ideaal is voor het slapen van je kindje. Het verwarmt als het koud is en koelt als het warm is. Ideaal en lekker zacht om op te liggen.

  5. Maak het bed kort en strak op

  Gebruik een laken en deken van katoen om het bed kort en strak op te maken. Zorg ervoor dat de voetjes van je kindje bijna tegen het voeteneinde liggen en dat het beddengoed tot aan de schouders komt. Stop het laken en de deken goed in aan de onderkant en beide zijkanten. Het kort en strak opmaken van het bed is belangrijk omdat dit voorkomt dat je kindje onder het beddengoed raakt en zichzelf niet kan bevrijden. Hierdoor kan je kindje veilig slapen en zich geborgen voelen.

  Tip: Plaats een hydrofiele doek op het hoeslaken, bijvoorbeeld door een hydrofiele luier in een punt te vouwen zodat je twee lagen krijgt. Dit biedt extra bescherming tegen eventueel spuug van je kindje, waardoor je niet meteen het hele hoeslaken hoeft te wassen. Dit bespaart tijd en was, wat vooral handig is omdat je baby in het begin om de paar uur slaapt. Zo kan je snel het bedje weer opmaken en heeft je kindje een schone slaapomgeving.

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursusportaal

   • Community

   • Dashboard