1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  De draagdoekconsulent: helpt je de juiste drager vinden

  Gepubliceerd op: 9-19-2018Bewerkt op: 10-27-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-19-2018Bewerkt op: 10-27-2021
  Geschreven door: ZP® - MagazineMedisch rereviewd door: Vereniging Draagdoekconsulenten
  De draagdoekconsulent helpt je met de juiste drager te vinden, of je nu kort of heel lang wilt dragen. En wat denk je van het aanleren van knopen met de draagdoek, om je kindje op je buik, heup of zelfs rug te dragen? Steeds meer consulenten kunnen je ook helpen in speciale situaties, bijvoorbeeld als je kindje een spreidmiddel moet dragen of als je kindje te vroeg geboren is of als je zelf flinke rugklachten hebt.

  Je kindje dragen

  Jullie hebben besloten om jullie baby te gaan dragen. Vol goede moed ga je op zoek naar meer informatie en waar je een draagdoek of draagzak kan kopen. En dan stuit je op bergen informatie en wellicht nog wel meer verschillende opties. Iets met bomen en bos, je ziet ze in ieder geval niet meer. Of je pakt je draagdoek uit nadat je een prachtige besteld hebt, maar het lijkt in jouw ogen net een goocheltruc, er blijft maar stof uit de doos komen. En nu? Heb je echt zo veel meter stof nodig?

  Er was een tijd dat je (voor)ouders je leerden hoe je je kindje kon dragen, maar tegenwoordig is dat vaak niet het geval. Gelukkig is er hulp en nooit ver van jou vandaan!

  Draagdoekconsulent

  Door het hele land verspreid zitten draagdoekconsulenten, de mensen die je alles kunnen vertellen over ergonomisch dragen en die je helpen om de fijnste optie voor jullie te vinden.

  Een draagdoekconsulent volgt een opleiding, houdt zijn of haar kennis op peil, bezoekt bijscholingen en overlegt met andere draagdoekconsulenten, om zo voldoende kennis te hebben om jou en je kindje te helpen in de zoektocht naar een veilige en prettige manier van dragen. Veel draagdoekconsulenten zijn aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten, een vereniging die zich inzet voor het bekend maken en stimuleren van het ergonomisch dragen van je baby. Een eis om lid te zijn van deze vereniging is het op peil houden van de kennis en nieuwste ontwikkelingen.

  Veelal worden consulenten gedreven door een passie voor het dragen, voortkomend uit het dragen van hun eigen kindjes. Echte ervaringsdeskundigen dus!

  De werkwijzen van de draagdoekconsulenten verschillen soms, er zijn bijvoorbeeld consulenten die bij je thuis komen, anderen hebben een praktijk. Ook zijn er steeds meer draagdoekconsulenten aanwezig in ziekenhuizen of verbonden aan fysiotherapiepraktijken. Maar allemaal zorgen we ervoor dat je je kindje op een veilige manier bij je kunt dragen, terwijl je je handen vrij hebt voor je dagelijkse bezigheden.

  Want je kindje dragen is helemaal niet moeilijk, als je eenmaal weet hoe het moet!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard