1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  BabyBabyspullenBeddengoed

  Je baby's nachtrust begint bij… het juiste beddengoed

  ZP® - Magazine

  , 17 november 2021 18:43Laatste update op: 10 april 2023 17:06

  Baby's brengen de eerste tijd van hun leventje vooral slapend door. Bij het inrichten van je babykamer heeft het bedje dan ook speciale aandacht nodig. Waar moet je aan denken bij het kopen van beddengoed voor je babykamer? Welke items mogen niet missen, en welke materialen zijn het beste voor je baby?

  Ga voor natuurlijke materialen beddengoed

  Het is belangrijk om bij de keuze van beddengoed voor baby's rekening te houden met het feit dat hun huid nog erg gevoelig is en ze niet kunnen aangeven of ze het warm of koud hebben in bed. Daarom is het verstandig om te kiezen voor beddengoed van natuurlijke materialen die zacht en ademend zijn. Katoen en bamboe zijn hier goede voorbeelden van, omdat deze materialen vocht goed opnemen en helpen voorkomen dat je baby het te warm krijgt of klam gaat aanvoelen.

  Matrasbeschermer en hoeslakens zijn geen overbodige luxe

  Een baby matras is doorgaans een investering die niet goedkoop is. Om ervoor te zorgen dat je er zo lang mogelijk plezier van hebt, is het aan te raden om het matras te beschermen met een matrasbeschermer. Vocht kan ook een probleem zijn, daarom gebruik je een molton hoeslaken om het matras extra te beschermen. Een baby kan namelijk spugen of de luier kan doorlekken, dus het is fijn om te weten dat je matras goed beschermd is. Het is ook handig om meerdere hoeslakens te kopen, zodat je direct een schone kan omdoen bij een ongelukje.

  Lakens, dekens, slaapzak?

  Je wilt natuurlijk dat je kindje lekker warm ligt ’s nachts, en daarom maak je het ledikantje op met een laken en deken of een slaapzak. Het is soms lastig in te schatten hoe warm je je kindje moet instoppen, daarom hebben wij een handig schema voor je, waarbij je dit eenvoudig af kunt lezen aan de hand van een TOG-waarde.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard