1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Babymaten: maattabel baby

  Gepubliceerd op: 3 december 2019 19:32Bewerkt op: 14 juli 2022 16:33
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 3 december 2019 19:32Bewerkt op: 14 juli 2022 16:33
  Geschreven door: ZP® - Magazine

  Hieronder zie je een maattabel met de maten gekoppeld aan de leeftijd van je baby. Is je baby kleiner of groter dan gemiddeld? Dan is het handiger om voor een kleinere of grotere maat te kiezen, daarnaast kan er verschil in zitten per merk of winkel. Tip: print deze maattabel uit of zet ‘m in je telefoon, zo heb je de tabel altijd bij de hand.

  Maattabel baby

  Babykleding

  Je hebt vast al eens de babymaten 50-56 of 62-68 gezien, maar waar staan deze maten eigenlijk voor? De maten zijn ongeveer gelijk aan de lengte van je baby in centimeters. De meeste baby’s zijn na de geboorte tussen de 50-56 cm, daarom wordt deze maat vaak aangehouden voor de eerste 2 maanden. Zoals je kunt zien in de matentabel, is je baby de eerste maanden snel uit kleding gegroeid. Koop daarom niet te veel babykleding, ook al is het zo verleidelijk. Het is wel handig om alvast een maat groter in huis te hebben zodat je voorbereid bent op de volgende groeispurt, daarnaast kan katoenen babykleding licht krimpen in de was. Ga je weer op kledingjacht? Neem dan eigen kleding mee zodat je dit kunt vergelijken en zeker weet dat het gaat passen.

  Hoofdmaat baby

  De hoofdmaat van de baby is de omtrek van het hoofdje van de baby uitgedrukt in centimeters. Dit is handig om te weten voor baby mutsjes, hoedjes, haarbandjes etc. Meestal staat in de binnenkant wel aangegeven voor welke leeftijd het product geschikt is. Let wel op dat het hoofddeksel niet te strak zit.

  Baby schoenmaat

  Je baby heeft eigenlijk pas schoenen nodig wanneer hij of zij gaat lopen, de leeftijd is per baby verschillend. Het is in de tussentijd wel belangrijk dat de voetjes van je baby warm blijven met bijvoorbeeld sokken of slofjes. Gaat je baby lopen? Dan kan dit binnenshuis het beste op blote voeten. Gaat je baby de eerste stappen buiten zetten? Dan is het tijd voor echte schoenen. Hierbij is de juiste schoenmaat wel van belang, deze kunnen ze bij de schoenwinkel opmeten maar kun je ook gemakkelijk zelf doen. Je kunt het voetje van je baby omtrekken op papier en daarna de afstand tussen de hak en de grote teen opmeten.

  Dit maattabel geeft het aantal centimeters met de juiste maat weer.

  Baby schoenmaattabel

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard