Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyBabykamerBabyfoon

Babyfoon

ZP® - Magazine

, 4 December 2019 02:16Laatste update op: 20 February 2020 19:56

Je wil je baby het liefst dag en nacht in de gaten houden. Steeds zelf gaan kijken bij je baby is best vermoeiend. Een babyfoon is dan een goede uitkomst. Welke soorten babyfoons zijn er eigenlijk? En welke past het beste bij jou?

Werking babyfoon

Een babyfoon bestaat uit een zender en een ontvanger. Deze staan met elkaar in verbinding. De zender staat bij de baby in de buurt en de ontvanger bij jou in de ruimte. Maakt je baby geluid? Dan hoor je dit via de babyfoon. Wanneer de babyfoon ook een camera heeft, kun je je baby ook zien.

Welke babyfoon past bij mij?

Er zijn veel babyfoons op de markt, daardoor kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zet voor jezelf op een rij wat je belangrijk vindt aan een babyfoon. Daarnaast is het budget van belang. Filter de babyfoons dan eerst op het budget en kijk daarna of ze aan jouw eisen voldoen. Weet je nog niet wat er allemaal mogelijk is bij een babyfoon en welke eisen je hebt? We zetten het voor je op een rij.

Babyfoon met camera

Wil je je baby ook kunnen zien op de babyfoon? Dan is een babyfoon met camera een goede optie. Ook kan je kiezen voor zwartwit- of kleurenbeeld. Met een camera en de keuze voor kleurenbeeld gaat de prijs wel omhoog, hou daar rekening mee in verband met het budget.

Soort verbinding

Misschien niet voor de hand liggend, maar heb je al nagedacht over de verbinding van de babyfoon? Denk hierbij aan WiFi, digitaal (DCET), analoog en PMR (Private Mobile Radio). Wil je bijvoorbeeld niet afhankelijk zijn van internet? Wil je niet het risico lopen dat anderen jouw babyfoon kunnen ontvangen? Of de kans op storingen zo minimaal mogelijk houden? Ook de afstand is van belang. Is je baby altijd binnen 300 meter? Dan kun je een digitale babyfoon gebruiken. Maar wil je bereik hebben tot 3 kilometer? Dan is het goed om te kijken naar PMR.

Stroom of batterijen

Wil jij de babyfoon opladen via een stekker? Of zijn batterijen wat jou betreft ook prima? Een babyfoon met een oplader is op de lange termijn goedkoper. Zorg er wel voor dat de babyfoon altijd is opgeladen. Wanneer je geen stopcontact in de buurt hebt, bijvoorbeeld in de tuin, wil je ook je baby in de gaten kunnen houden.

Geluid babyfoon

Soms is het horen van je stem al genoeg om je baby weer rustig te krijgen. In dat geval kun je kiezen voor een terugspreekfunctie, hiermee kun je praten of zingen tegen je baby. Ben je het na een paar liedjes zelf wel beu? Dan kun je kijken naar een babyfoon die slaapliedjes afspeelt. Wil je weten hoe hard je baby huilt? Dan is een volume-indicator een goede uitkomst. Deze geeft aan of je baby huilt en hoe hard. Ook kan volumeregeling handig zijn als je zelf invloed wilt hebben op het volume van de babyfoon.

Babyfoon tijdens de nacht

Een babyfoon is ’s nachts ook handig, zo hoef je niet per se naar de babykamer. Door middel van nachtverlichting of een infraroodcamera kan de babyfoon ook ’s nachts je baby in beeld brengen.

Temperatuurmeter

Wist je dat een babyfoon ook de temperatuur van de babykamer kan meten? Kijk bij de specificaties van de babyfoon of jouw babyfoon deze functie ook heeft. Zo zie je op het scherm gelijk of de babykamer de juiste temperatuur heeft.

Kosten babyfoon

Hoeveel een babyfoon kost ligt geheel aan het aantal functies. Je hebt al een babyfoon voor 25 euro. Wil je een babyfoon met camera? Dan ben je gemiddeld 150 euro kwijt. Een babyfoon met alle uitgebreide opties kan oplopen tot 300 euro.

Tips gebruik babyfoon

Bepaalde dingen zijn goed om te weten wanneer je een babyfoon gaat gebruiken.

  • VOX functie: heeft je babyfoon deze functie? Stel deze in als je stroom wilt besparen. Het beeld en het geluid blijft af totdat de babyfoon geluid of bewegingen waarneemt.
  • Niet te dichtbij: zet de babyfoon ver genoeg zodat je baby er niet aan kan zitten. Natuurlijk wel dichtbij genoeg om je baby te horen en eventueel te zien.
  • Beveiligde internetverbinding: gebruik je een babyfoon op basis van WiFi? Zorg er dan voor dat de internetverbinding beveiligd is.
  • Afstand zender en ontvanger: zorg ervoor dat de zender en ontvanger niet te dichtbij elkaar zijn. Dit kan voor ruis zorgen.
  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard