1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Dreumes 22 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-5-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-5-2023Bewerkt op: 12-15-2023
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je kleine schat is nu 22 maanden oud en maakt elke dag weer nieuwe avonturen mee. In deze fase van hun jonge leven ontdekken ze de wereld om zich heen met ongekende nieuwsgierigheid en energie. Lees wat je van je dreumes van 1 jaar en 10 maanden kunt verwachten.

  Dreumes 22 maanden, 1 jaar 10 maanden

  Je merkt misschien dat je kind steeds meer andere kindjes opzoekt om mee te spelen. Samen spelen gaat nog niet van een leien dakje, net als delen, maar heeft toch al behoefte aan contact. Het gebrek aan begrip voor andermans behoeftes kan vaak resulteren in bijten of slaan: probeer daar niet te heftig op te reageren, en help je kindje zijn emoties beter te begrijpen. Je kleine vindt het waarschijnlijk ook maar al te leuk om allerlei reacties van volwassenen uit te lokken, wat vaak resulteert in een flirt van een dreumes.

  Fysieke ontwikkeling dreumes van 22 maanden

  Je dreumes van 1 jaar en 10 maanden is nu als een wervelwind in beweging. Ze hebben waarschijnlijk al aardig wat stappen gezet in hun ontwikkeling, letterlijk en figuurlijk. Het kan soms lijken alsof ze een Duracell-konijntje zijn dat nooit stopt! Ze zijn nu waarschijnlijk in staat om zelfstandig te lopen, misschien zelfs met een beetje hinkelen en klauteren hier en daar.

  Wat betreft het melkgebit van je dreumes, dat is in volle bloei. Het is een goed moment om aandacht te besteden aan mondhygiëne. Leer ze spelenderwijs hoe ze hun tanden kunnen poetsen. Dit schept niet alleen gezonde gewoonten, maar kan ook een dolle boel worden als je een beetje creatief bent met liedjes en dansjes tijdens het poetsen.

  Mentale en emotionele ontwikkeling dreumes van 22 maanden

  Op mentaal en emotioneel vlak is je dreumes aan het uitvogelen hoe de wereld in elkaar zit. Soms kunnen ze verlegen zijn, terughoudend om nieuwe mensen en situaties te verkennen. Dit is volkomen normaal en het beste wat je kunt doen, is hen geruststellen en aanmoedigen om stap voor stap de wereld om hen heen te ontdekken.

  Een belangrijke mijlpaal op deze leeftijd is het leren delen. Hoewel dit nog een uitdaging kan zijn, kunnen eenvoudige activiteiten zoals samen spelen met blokken of speelgoed helpen om het concept van delen te begrijpen. Laat ze zien hoe leuk het kan zijn om dingen te delen, en prijs hem als je kind het goed doet. Dit legt een sterke basis voor sociale interacties in de toekomst.

  Jij en je dreumes van 22 maanden

  Als trotse ouder van een 22 maanden oude dreumes, speel jij een cruciale rol in hun ontwikkeling. Voorlezen is een geweldige manier om de band tussen jullie te versterken en tegelijkertijd hun taalvaardigheid te stimuleren. Kies boekjes met kleurrijke afbeeldingen en eenvoudige verhalen. Je zult versteld staan hoeveel plezier jullie beiden aan deze momenten zullen beleven.

  Wat kun je nog meer doen met je nieuwsgierige peuter? Nou, eigenlijk bijna alles! Van het samen bakken van koekjes tot een middagje doorbrengen in de speeltuin. Deze fase van hun leven is gevuld met verwondering en enthousiasme voor alles wat nieuw is.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard