1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Dreumes 15 maanden oud

  Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 4-30-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 8-30-2023Bewerkt op: 4-30-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Je kleine avonturier is nu 15 maanden oud en trekt de wereld in met die schattige korte beentjes. Hoewel ze nog niet alle wereldrecords hebben verbroken, gebeurt er toch heel wat in de wereld van een 15-maanden oude dreumes. Laten we eens kijken naar hoe ze op ontdekkingstocht gaan in hun eigen unieke tempo.

  Dreumes 15 maanden

  Fysieke ontwikkeling dreumes van 15 maanden

  Ah, het moment waarop de stapjes de show stelen! Misschien loopt je dreumes al als een volleerde wandelaar, of misschien zetten ze hun eerste stapjes binnenkort. Hoe dan ook, dat kleine lijfje is bezig met een heuse workout terwijl het die wereld ontdekt. Als ze niet bezig zijn met stappen die zo schattig zijn dat ze zelfs catwalkmodellen jaloers maken, zijn ze waarschijnlijk bezig met het neerploffen op hun luier achter een bal aan.

  Mentale en emotionele ontwikkeling dreumes van 15 maanden

  Je dreumes is nu een brabbeltornado, en het is hilarisch en hartverwarmend tegelijk. Die warrige woorden en wartaal zullen een taal vormen die alleen jij begrijpt. En wat betreft die emotionele achtbaan – ze kunnen nu een volleerd drama-queen (of -king) zijn. Verlatingsangst kan soms de kop opsteken, wat vooral lastig kan zijn tijdens het afzetten van je dreumes op de kinderopvang, bijvoorbeeld.

  Na de babytijd hoop je natuurlijk dat je kind als een roosje slaapt. Toch kan je met dreumesen, peuters en kleuters ook nog tegen een hoop slaapproblemen aanlopen. Uit bed komen, alleen met jou willen slapen, te vroeg wakker worden, nachtmerries of bang zijn in het donker: een goede nachtrust krijgen met kinderen is niet altijd makkelijk.

  Jij en je dreumes van 15 maanden

  Jij bent officieel de sidekick van je kleine avonturier geworden. Of je nu achter ze aan rent terwijl ze de wereld verkennen, of je jezelf ontwikkelt tot een meestervertaler van peutertaal, je rol is van onschatbare waarde.

  Als je dreumes begint te lopen (of klungelige pogingen doet), is een wandeling in het park een geweldig avontuur. Bereid je voor op een langzame reis, want elk blaadje en elke tak moet worden onderzocht. En wie weet, misschien kom je nog wel een vriendelijke eekhoorn tegen die ook wel een praatje wil maken. Gebruik je supervertaalkrachten om met je dreumes te praten. Beantwoord hun brabbeltaal met serieus klinkende antwoorden. Het is net alsof je deel uitmaakt van een geheim genootschap van peuterspraak.

  Slaapritmes kunnen nogal grillig zijn op deze leeftijd. Een dagelijkse routine kan echter wonderen verrichten. En vergeet niet, je bent niet alleen – elk ouder op het consultatiebureau heeft minstens één keer een 'Help, mijn dreumes slaapt niet!'-blik uitgewisseld.

  Maak van voorlezen een dagelijks ritueel. Of je nu voorleest over een avontuurlijke eend of een dappere aardbei, het is een geweldige manier om de verbeelding van je dreumes te stimuleren.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard