1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  8 tips om babykleertjes te wassen en de babyhuid te beschermen

  Gepubliceerd op: 8-6-2020Bewerkt op: 12-28-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 8-6-2020Bewerkt op: 12-28-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Niks zo leuk als een kast vol met schattige kleding voor je baby, maar wist je dat je deze babykleertjes beter eerst kunt wassen voordat je ze gebruikt? Daar is een goede reden voor. Het wassen van je babykleding doe je op deze manier.

  Babykleding en de tere babyhuid

  Je baby heeft nog een erg teer huidje als pasgeborene. Kleding en textiel dat direct uit de winkel komt, kan soms uit een omgeving komen waar veel stof, insecten en ongedierte aanwezig is. Dat zie je niet, maar het kan zomaar in de babykleding terecht komen. Daarnaast wordt babykleding vaak in de winkels behandeld met formaldehyde. Niet bepaald dingen waar je het tere babyhuidje mee in contact wilt laten komen.

  Babykleertjes wassen

  Het is dus een goed idee de babykleertjes eerst te wassen voordat je ze gebruikt. Hierdoor zullen de grootste hoeveelheden bacteriën en chemicaliën er gewoon uit gaan. Deze tips kunnen van pas komen bij het wassen van de babykleertjes:

  1. Was de kleertjes van je baby zo warm mogelijk, het liefst op 60 graden. Let hierbij wel op de maximale wastemperatuur op het waslabel, zodat de kleding niet beschadigt.
  2. Gebruik geen wasverzachter, want hierin zitten geur- en kleurstoffen die de babyhuid kunnen irriteren.
  3. Gebruik in de eerste babymaanden wasmiddel dat speciaal voor baby’s is, of voor de gevoelige huid. Het liefste een PH-neutraal en dermatologisch getest wasmiddel.
  1. Was de kleertjes binnenstebuiten, dan blijven ze langer mooi!
  2. Drogen kan gewoon in de droger, maar de kans is dan groter dan de kleertjes krimpen. Door slijtage te voorkomen, kan je ze aan de waslijn of aan het droogrek hangen.
  3. Door babykleertjes te strijken ben je er zeker van dat alle bacteriën uit de kleding verdwijnen. Dit doe je het liefste binnenstebuiten.
  1. Was je wasmachine vóórdat de babykleertjes wast. Dit doe je gemakkelijk door je wasmachine te laten draaien zonder was erin op 90 graden.
  2. Het liefste begin je uiterlijk met 37 weken zwangerschap met het wassen van de babykleertjes. Dan weet je zeker dat alles schoon in de kast ligt voordat de bevalling zich aandient!
  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard