1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  7x zo toont je baby liefde

  Gepubliceerd op: 1-4-2024Bewerkt op: 1-4-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 1-4-2024Bewerkt op: 1-4-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Jij betekent alles voor je baby, maar dat laat je baby nog niet bepaald duidelijk merken gedurende de eerste maanden. Er wordt nog niet (veel) gelachen maar juist vooral gehuild, en je baby zegt nog niet 'Ik hou van jou', ook al zou hij dat wel willen. Toch zijn er genoeg signalen die je baby afgeeft om duidelijk te maken dat hij of zij van je houdt. Dit zijn 7 manieren waarop je baby liefde toont.

  Manieren waarop je baby zegt 'Ik hou van jou'

  Je baby huilt waarschijnlijk nog veel en kan nog niet praten. Je krijgt dus nog niet dagelijks een duidelijk teken van waardering van je baby voor al de moeite en energie die je in hem of haar steekt. Maar dat wil niet zeggen dat hij of zij je niet waardeert. Wist je dat baby's met verschillende kleine signalen laten zien dat ze van je houden? Dit zijn 7 manieren waarop je baby zijn liefde toont.

  1. Oogcontact zoeken

  Merk jij ook dat je baby je zo graag diep in de ogen aankijkt? Vooral pas na de geboorte, of tijdens het voeden. Ze kijken recht in je ziel. Dat is vaak een teken dat ze je willen leren kennen en dat ze gehecht aan je zijn. Kun je zien aan die blik dat ze ook van jou houden?

  2. In je armen in slaap vallen

  De plek waar baby's het liefst in slaap vallen is in jouw armen. Waarom? Omdat ze zo veel van je houden. Jij bent hun veilige haven en lievelingsplek, door jou laten ze zich kalmeren en troosten. Zo zoet en lief in slaap vallen in jouw armen is zó belonend. Eigenlijk is het ook een vorm van je baby om jou een knuffel te geven.

  3. Lachen en spartelen

  Baby's tussen de 6 weken en 3 maanden zullen voor het eerst naar je lachen en soms spartelen ze erbij. Smelt! Dat is toch wel echt dé beloning voor alle liefde die jij aan je baby hebt gegeven. Zo laten ze weten dat ze hartstikke tevreden zijn en van je houden, ookal huilen ze nog veel.

  4. Huilen als je weggaat

  Heel zielig maar ook gelijk een teken dat je baby van je houdt, is wanneer jij weggaat en je baby begint te huilen. En je baby wordt vervolgens weer helemaal rustig als je terugkomt! Dat is vaak in de periode van verlatingsangst tussen de 9 en 12 maanden.

  5. Mondje openen en de borst zoeken

  Pasgeboren baby's zijn helemaal weg van jouw geur. Hoe meer, hoe beter. Je baby kan jouw geur dan ook goed onderscheiden van andere geuren. Als je baby bij je ligt, zal hij of zij vaak het mondje openen en de borst zoeken. Een signaal dat je baby helemaal op zijn gemak is en graag bij jou komt drinken.

  6. Brabbelen

  Die eerste geluidjes en dat eerste gebrabbel is bedoeld voor de personen die het allerbelangrijkst zijn voor je baby. Het moment dat je baby dus gaat brabbelen is een teken dat je baby met je wil communiceren en zijn liefde wil uiten! Je baby vindt het ook maar al te leuk als je erop antwoordt.

  7. Je baby verstopt zich in jou

  Als er vreemden binnenkomen kan het zijn dat je baby zich in jouw schoot of in je armen wil verstoppen. Een teken dat je baby zich veilig en geliefd voelt bij jou!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard