1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  6x tips voor Sinterklaas met je kindje tijdens corona

  Gepubliceerd op: 11-7-2020Bewerkt op: 12-5-2020
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-7-2020Bewerkt op: 12-5-2020
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Sinterklaas met je baby vieren is hartstikke gezellig, en misschien ook best spannend als het de eerste keer is! Iedereen bepaald natuurlijk zelf hoe Sinterklaas wordt gevierd met de kinderen: je kunt er de hele maand iedere dag tijd aan besteden, of enkel pakjesavond vieren. Een ding is zeker: voor de kinderen is het een erg leuke tijd van het jaar! Hoe kun je deze Sinterklaas voor je kindje onvergetelijk maken, ondanks de coronamaatregelen?

  Sinterklaas vieren met je baby in de coronatijd

  Het is voor veel kinderen de leukste tijd van het jaar: Sinterklaas. Dat is ook niet zo gek met al die cadeaus! Het is dan ook goed te bedenken dat je je kind Sinterklaas niet wilt afnemen door de coronamaatregelen. Veel intochten zijn namelijk afgelast, en bij Sinterklaas op schoot gaan of een Sinterklaas inhuren zal ook niet mogelijk zijn. Maar er zijn genoeg manieren hoe je Sinterklaas gewoon kan vieren met je kleine! Deze tips je helpen er een fantastische tijd van te maken, ook als het je eerste Sinterklaas is met je baby.

  Tips voor een fijne Sinterklaas met je kindje

  1. Een videoboodschap van de Sint

  Sinterklaas zal dit jaar niet fysiek kunnen komen op pakjesavond, maar het is een leuk idee toch een Sint te vinden te een videoboodschap kan opnemen voor je kindje! Zo voelt het toch alsof Sinterklaas aan je kleine gedacht heeft, en is er toch een soort van bezoek van de Sint. Je kunt een Sinterklaas inhuren om dit te doen of gewoon een familielid een Sinterklaaspak aan laten trekken om dit te doen. Een Skype-bezoek kan natuurlijk ook. Hartstikke origineel en leuk!

  1. Schoentje zetten

  Alhoewel het bezoeken van een intocht van Sinterklaas normaal gesproken een groot hoogtepunt is voor kinderen, hoeft het echt niet het enige zijn om naar uit te kijken. Je kunt de Sinterklaasspanning ook gewoon binnen de deuren houden! Laat je kindje dus als het kan ieder avond zijn of haar schoentje zetten en leg er wat leuks in: je weet hoe het werkt. Je kunt er eventueel iedere avond steeds een groter cadeau inleggen als aanloop naar de pakjesavond: de grote afsluiter en het hoogtepunt van de Sinterklaastijd.

  1. Sinterklaasjournaal en andere Sint programma’s

  Voor veel kinderen zullen het Sinterklaasjournaal en andere Sint programma’s hun enige verbinding zijn met Sinterklaas in de buitenwereld. Een fijne manier dus om toch voor je kindje te weten dat Sinterklaas nog ‘bestaat’. Let er natuurlijk wel op dat je kindje niet té veel aan de buis gekluisterd zit: hier lees je hoeveel schermtijd genoeg is per leeftijd.

  1. De intocht op tv kijken

  Het is misschien niet zo leuk als fysiek naar de intocht gaan, maar dat kan dit jaar nu eenmaal niet. Je kunt gelukkig wel dit jaar de intocht kijken op televisie. De landelijke intocht is op zaterdag 14 november om 12u te zien op NPO3. Kleed je kindje dus aan als een piet of als Sint, snoepgoed op tafel, en maak er toch een bijzondere middag van met het gezin!

  1. Samen knutselen, auto versieren en surprises afgeven

  Knutselen is hoe dan ook een leuke activiteit om samen met je kindje te doen, maar een pakjesavond met surprises met de hele familie zit er dit jaar niet in. Je kunt echter wel gewoon lootjes trekken en vervolgens de surprises met een Sint-versierde auto (dubbel knutselplezier) gaan langsbrengen bij vrienden en familie en vice-versa.

  1. Als je dan toch een Sint en Piet wilt inhuren

  Als je toch graag wilt dat Sint en Piet fysiek komen op pakjesavond, dan kan dat, maar dan gelden er wel strenge protocollen. Zo mag Sint maar met één Piet komen, moeten zijn een mondkapje op en mag er geen snoepgoed worden uitgedeeld. En natuurlijk moet er ook afstand worden gehouden. Dat ziet er dan dus wel heel anders uit dan normaal.

  Ga jij Sinterklaas wel vieren ondanks corona? Hoe ga je het dan toch leuk maken voor je kleine?

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard