1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  11x gouden babytips waarvoor je als nieuwe ouder dankbaar zult zijn

  Gepubliceerd op: 2-23-2021Bewerkt op: 7-19-2023
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-23-2021Bewerkt op: 7-19-2023
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Als je in verwachting bent van je eerste kindje zal alles nieuw voor je zijn. Maar op sommige dingen kan je beter maar alvast voorbereid zijn, daarom hebben wij deze handige babytips voor nieuwe ouders op een rijtje gezet. Dingen waar je zelf niet snel op zou zijn gekomen! Dat scheelt je weer gedoe, geld, moeite en tijd.

  Hier volgen een aantal gouden babytips waar je als nieuwe ouder héél erg veel aan zult hebben:

  1. Sokjes: koop liever heel veel van dezelfde. Babysokjes raak je op een of andere manier altijd en overal kwijt. Hoe? Ze vallen altijd af en raken snel kwijt ergens tijdens het wassen. Het resultaat is dat je daardoor na een paar weken zelden dezelfde sokjes kunt vinden in de kast van je baby. De oplossing is dus om heel veel sokjes in dezelfde kleur te kopen, zodat je altijd een matchend paar bij elkaar kunt vinden.

  2. Als je baby eenmaal slaapt, raak hem dan gewoon niet meer aan. Wanneer je je kleine eenmaal in zijn bedje hebt gelegd is het misschien verleidelijk om de lakens en het deken helemaal perfect te leggen, of om misschien toch nog het hoofdje te draaien. Beter gewoon niet doen, tenzij het nodig is voor de veiligheid van je baby natuurlijk. Wanneer je baby slaapt, kan je er beter gewoon niet meer aan frunniken en erop vertrouwen dat hij lekker ligt!

  1. Koop niet zoveel kleertjes in de kleinste maatjes. In de eerste weken en maanden groeit je baby als kool. Zo snel dat je het bijna niet bijhoudt, en dus de kleertjes van je baby ook niet. Tientallen broekjes en jasjes kopen in het _newborn _maatje is dus niet aan te raden, want daar is je baby echt binnen 1 of 2 weken helemaal uitgegroeid! Sowieso kan het geen kwaad kleertjes op de groei te kopen, dat zit vaak veel lekkerder en door de mouwen wat op te rollen past het prima.

  2. Nageltjes knippen? Zorg voor afleidende geluidjes. Het knippen van babynageltjes is een leuk maar lastig klusje met die spartelende beentjes en armpjes. Die houdt je baby niet vaak stil, tenzij hij slaapt, maar dan wil je hem natuurlijk ook niet storen met het knippen van nagels. Wat dan werkt, is leuke geluidjes te maken, bijvoorbeeld door de klakken, fluiten of kraken met je stem zodat je baby op dat moment raakt afgeleid en even stil blijft zitten: dat is het moment om dat nageltje af te knippen!

  1. Je baby zal niet breken. Een baby is natuurlijk nog relatief fragiel en kwetsbaar, waardoor je misschien geneigd bent extreem voorzichtig met je baby te doen. Dat kan natuurlijk ook geen kwaad, maar ben je er ook van bewust dat je baby best veerkrachtig is. Wees dus niet bang dat je baby zal breken bij het aankleden of verschonen, want dat zal niet gebeuren!

  2. De tijd gaat oneerlijk snel, dus geniet als nooit tevoren. Dit klinkt misschien cliché, maar de tijd gaat echt oneerlijk snel met een baby. Je knippert een keer met je ogen en ze zijn alweer een peuter! Geniet daarom met alles wat je hebt, en besef je dat de gebroken nachten ook snel weer voorbij zullen zijn. Als je kindje eenmaal wat groter is, zal je zien dat je met verlangen terugkijkt op de babytijd, en versteld staan hoe goed je weer bovenop de oververmoeidheid bent gekomen.

  1. Laat je baby ook wennen aan herrie. Baby’s hoorden in de baarmoeder constant de herrie van jouw hartslag, darmen en achtergrondgeluiden van buitenaf. Het is dus normaal voor hun om te slapen in wat rumoerigheid. Als je baby laat wennen aan doodse stilte vanaf de geboorte, dan wordt hij minder resistent tegen herrie tijdens het slapen. Wat achtergrondgeluid kan dus echt geen kwaad!

  2. Broekjes en pyjamas zonder voetjes gaan langer mee. Broekjes en pyjamas voor je baby waar voetjes aan zitten zijn erg fijn, maar alleen op het moment waarop het preciés past. Als de voetjes net wat te groot zijn of de pijpen net wat te lang, schieten de voetjes er al gauw de hele tijd uit, en wanneer de voetjes de klein zijn geworden maar de lengte van de pijpen nog wel goed is, zit het ook niet meer lekker. Het is dus handiger om broekjes en pyjamas zonder voetjes te kopen en sokken te gebruiken.

  1. Je kunt niet zonder een nachtlampje. Als je er nog geen hebt, dan is het nu tijd om een nachtlampje te kopen! Je zult je baby ongetwijfeld ‘s nachts moeten verschonen in de eerste weken, en dan wil je hem niet helemaal wakker maken met fel licht. Een zacht nachtlampje is dan precies genoeg om hem slaperig te houden en te laten begrijpen dat het nog steeds nacht is, wat belangrijk is om een dag-nacht ritme te creeëren.

  2. Maak de meconium schoon met kokosolie. De plakkerige eerste ontlasting van je baby wordt meconium genoemd. Dit is een dikke, plakkerige, zwarte substantie die niet zo gemakkelijk te verwijderen is van de billetjes als normale ontlasting. Wat kokosolie toevoegen aan het doekje kan helpen alles schoon te krijgen. Bovendien is kokosolie ook een heel fijn alternatief voor billencreme om na iedere verschoonbeurt aan te brengen!

  1. Liever altijd even een boertje laten. Ookal heb je er geen zin in midden in de nacht, het is toch altijd beter even het boertje van je baby eruit te laten komen. Sommige baby’s hebben er meer last van anderen als er niet geboerd wordt, maar op ieder moment kan je baby gestoord worden door een boertje dat vast zit. Als je baby in bed ligt kan dat voor huilen zorgen, omdat liggend het boertje er niet uit komt.

  Welke gouden babytip mag volgens jou nog meer niet missen in dit lijstje? Laat het weten in een reactie!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard