1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  10x lifehacks voor ouders

  Gepubliceerd op: 9-25-2020Bewerkt op: 5-11-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-25-2020Bewerkt op: 5-11-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Als je een baby of een kind hebt moet je aan allerlei dingen denken. Voor sommige dingen zijn fantastische uitvindingen, die helemaal niet moeilijk te realiseren zijn. Ook hoeven ze niet veel te kosten, steker nog: waarschijnlijk heb je de middelen al in huis! Daarom 10 lifehacks die je écht wilt weten!

  10x lifehacks voor ouders

  1. De beloningsgrabbelton

  Vind je het leuk om creatief bezig te zijn? Maak dan de beloningsgrabbelton! Kinderen houden van beloningen. Waar je als eerst aan denkt is het geven van een cadeautje of een snoepje. Maar een veel leukere en creatievere oplossing is een bak met balletjes, met op elk balletje een beloning. Er gaat wel even tijd in zitten om het te maken, maar je zult zien dat je kind dit heel leuk vindt. Koop in de winkel een aantal pingpongballetjes, of andere balletjes, en plak op elk balletje een briefje met daarop een beloning. Een aantal voorbeelden hieronder. Laat je creatieve brein werken!

  • ‘Vanmiddag mag je een half uur langer tv kijken’
  • ‘Vanavond mag je mama helpen koken’
  • ‘Vanavond mag je een half uur langer opblijven’

  2. Plastic speelgoed in de vaatwasser

  Heb je een vaatwasser thuis? En heb je geen zin om het plastic speelgoed van de kleine steeds met een doekje af te nemen? Stop het speelgoed dan een keer in de week in de vaatwasser. Zo gaan alle bacterien eraf, en ben je minder lang bezig!

  3. Een zandbak zonder viezigheid

  In een ‘open’ zandbak komt in de loop der tijd viezigheid. Denk aan bladeren, beestjes of vogel- of kattenpoep. Dat is natuurlijk niet zo fijn voor je kind. DE tip: maak een zandbak in een tent! De tent rits je open als je kind erin wil spelen, en als hij klaar is rits je de tent dicht zodat het zand mooi schoon blijft!

  4. Geen badkuip? Geen probleem!

  Heb je geen badkuip, maar wil je wel graag je kind in bad doen? Dan is dit de oplossing. Koop een klein opblaaszwembadje en zet deze in de douchekabine! Laat er wat water inlopen, en je kind kan alsnog in bad! Of koop een grote wasmand waar je je kind in kan zetten.

  5. Geen vieze wielsporen in huis!

  Heb je net lekker gewandeld, maar heeft het geregend of heb je over een zanderige weg gelopen? Dan zijn de wielen vies. Het is natuurlijk niet fijn om deze zand-sporen in je huis te hebben. De oplossing: doe bij binnenkomst badmutsen om de wielen van de kinderwagen. Zo blijft de vloer mooi schoon!

  6. Potjes gepureerde groenten en fruit

  Vind je de kant-en-klare potjes met groenten en fruit uit de supermarkt te duur? Of wil je je baby gewoon het beste geven? Maak dan zelf potjes met gepureerde groenten en fruit. De consumentenbond raadt aan om af en toe een potje te geven, maar niet vaak, omdat de potjes weinig vet en energie bevatten voor je baby.

  7. Plakplaatjes in het vliegtuig

  Ga je vaak op reis en wil je je kind meenemen? Voor kinderen is een vlucht vaak saai.. Maak het daarom leuk door dingen mee te nemen. Een boekje, een spelletje. Maar ook plakplaatjes voor op het vliegtuigraam! Het ziet er niet alleen gezellig uit, maar je kind zal zich er goed mee vermaken! Zorg er wel voor dat het geen permanente plakplaatjes zijn; dan krijg je een stewardess op je dak!

  8. Kliederen zonder kliederboel!

  Je kind laten verven is een goed idee. Veel kinderen vinden dit leuk en dit stimuleert de motoriek van je kind. Maar heb je niet altijd zin in dat gesmeer? Pak dan een zakje die je dicht kunt zippen, doe er een vel papier in en wat druppels verf. Zo kan je kind, door op het plastic te drukken, een mooi kunstwerk maken, zonder dat de handjes vies worden.

  9. Schommelen op afstand

  Heb je een schommel in de tuin, maar eigenlijk geen zin om actief bezig te zijn en je kind heen en weer te duwen? Maak dan een touw aan de schommel! Zo kun jij lekker vanuit je luie stoel de schommel heen en weer trekken. Kind blij, jij blij!

  10. Zet je baby voor de wasmachine

  Het schijnt dat als je je huilerige baby in de maxi cosi voor de wasmachine zet, hij rustig zal worden. Het geluid en de draaiende beweging van de trommel werkt rustgevend! Handig, dan kun jij bezig met andere dingen!

  Heb jij nog lifehacks die we aan dit rijtje kunnen toevoegen? Laat het weten in de comments!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard