1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Oproep noodalarm geboortezorg

  Gepubliceerd op: 1-17-2022Bewerkt op: 1-17-2022
  Verloskundigenpraktijk Avea Gepubliceerd op: 1-17-2022Bewerkt op: 1-17-2022
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk Avea
  Het voortbestaan van de 1elijns verloskunde en keuzevrijheid van zwangeren is in gevaar. We kunnen jullie hulp hard gebruiken om dit tegen te gaan.

  Beste zwangeren en partners,

  Het is jullie mogelijk niet ontgaan dat het verloskundig systeem zoals wij dat in Nederland kennen in gevaar is. Het VWS gaat de minister adviseren om de integrale bekostiging in te voeren. Als dit wordt overgenomen, zal de eerstelijns verloskunde (op termijn) en daarmee de keuzevrijheid van de zwangere vrouw gaan verdwijnen.

  We zijn met alle verloskundigen in het land op dit moment heel hard aan het werk om dit besluit tegen te houden. Een van de acties is de petitie op https://noodalarmgeboortezorg.nl/. Via deze weg willen we jullie vragen om deze petitie te tekenen als jullie dit nog niet gedaan hebben. Deel deze oproep ook zoveel mogelijk met vrienden/kennissen/familie. We kunnen jullie hulp heel erg hard gebruiken. We zitten op dit moment op ruim 112.000 handtekeningen. Een mooi doel is minstens 120.000 handtekeningen te verzamelen. Een brief naar de Tweede Kamer en de minister, mag uiteraard ook. Hoe meer post ze krijgen, des te meer indruk zullen we maken. Een voorbeeldbrief staat op de website van noodalarm geboortezorg. https://noodalarmgeboortezorg.nl/brief-aan-minister. Een contact met iemand uit de politiek die zich hard wil maken tegen integrale bekostiging zou al helemaal mooi zijn.

  We hopen dat jullie samen met ons willen vechten voor het behoud van de eerstelijnsverloskunde en de keuzevrijheid van zwangere vrouwen.

  Team Avea

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard