1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Flessenwarmers, sterilisators en spenenborstels: deze fles accessoires mogen niet missen

  Gepubliceerd op: 11-8-2021Bewerkt op: 2-20-2024
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-8-2021Bewerkt op: 2-20-2024
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Ben je van plan je baby kunstvoeding of afgekolfde moedermelk te geven in een flesje? Dan kan het goed van pas komen een aantal handige accessoires in huis te halen voor het flesje en het geven van de fles. Hier lees je alles over flessenwarmers, flessenrek, flessenborstel, sterilisators, spenen, spenenborstels en de melkpoeder dispenser.

  Flesje voor je baby? Niet zonder de juiste hulpmiddelen

  Kiezen om je baby voeding te geven uit een flesje kan een goede keus zijn om vele redenen. Misschien wil je als borstvoedende moeder wat meer vrijheid hebben door af en toe afgekolfde melk te kunnen geven, of misschien ga je wel geheel voor kunstvoeding.

  Uiteraard moeten de flesjes altijd de juiste temperatuur zijn, helemaal schoon en wil je bereiden van een flesje zo gemakkelijk mogelijk maken voor jezelf. Daarom mogen de juiste fles accessoires echt niet missen! In dit artikel lees je alles over de meest handige fles accessoires en hulpmiddelen.

  Hulpmiddelen voor het bereiden van het flesje

  Naast uiteraard het flesje en de (kunst)voeding zelf, heb je de volgende items nodig voor het bereiden van een flesje:

  • Flessenwarmer:

  De melk voor je baby moet op precies de goede temperatuur zijn: niet te warm en niet te koud. Dat kun je natuurlijk zelf enigszins afstemmen in de magnetron of in een pannetje, maar dan weet je nooit helemaal zeker of de temperatuur wel goed is. Daarom is een flessenwarmer ideaal: zo weet je honderd procent zeker dat de melk op precies de goede temperatuur wordt verwarmd, en bovendien is het hartstikke snel.

  • Melkpoeder dispenser:

  Geef je je baby kunstvoeding? Dan moet de voeding natuurlijk ook mee worden genomen buiten de deur. Je neemt melkpoeder dan gemakkelijk mee met eenmelkpoeder dispenser, ofwel een melkpoeder doseerdoosje. Dit is een klein bakje met verschillende vakjes, waar je de porties melkpoeder droog in kunt bewaren en meenemen. Zo ben je er zeker van dat je meteen de goede hoeveelheid melkpoeder hebt, en weet je dat het niet zal lekker in de luiertas.

  • Spenen:

  Je hoeft niet persé om de haverklap nieuwe flesjes te kopen, maar je baby zal wel steeds anderespenennodig hebben op de fles. Naarmate je baby ouder wordt, zal het gaatje steeds groter worden waardoor er meer melk uitkomt. Je kunt dus vast een hoop verschillende maten spenen kopen voor op de fles, dan heb je ze meteen in huis zodra je baby eraan toe is!

  Hulpmiddelen voor de hygiëne van het flesje

  • Flessensterilisator:

  Het immuunsysteem is vaak nog erg kwetsbaar. Daarom wil je er zeker van zijn dat de flesjes die je geeft, vrij zijn van bacteriën en vuil. Je zult snel genoeg merken dat het behoorlijk tijdrovend en stressvol kan zijn om de flesjes constant zelf te steriliseren, waarom een sterilisator erg handig kan zijn. De meeste sterilisators werken in de magnetron, maar sommige flessenwarmers hebben ook een ingebouwde sterilisatiefunctie.

  • Flessenborstels en spenenborstels:

  Voordat je de fles met de sterilisator schoonmaakt, moet je hem toch even schoonmaken met een borsteltje om alle melkresten weg te krijgen. Dat doe je met eenflessenborstelen speenborstel, waarmee je gemakkelijk bij alle melkresten kunt komen en alles goed schoon kunt krijgen.

  • Flessenrek:

  Na het handmatig wassen van het flesje, kun je het flesje laten drogen in eenflessenrek, ofwel een flessen afdruiprek. Ook meteen erg handig om alle flesjes op één plek te verzamelen!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard