img

img

Babykleding: wat je allemaal moet weten

Babykleding is niet alleen lief, maar moet ook gemaakt zijn van het beste materiaal en op de juiste manier genaaid zijn. Knoopjes, drukkertjes en dubbele naden even goed nakijken! De eerste setjes koop je dan ook liever bij een goede winkel die daarin goed kan adviseren.

Wat past het beste bij jouw baby?

Babykleertjes moeten comfortabel zijn en bij voorkeur gemaakt van natuurlijk , zachte stoffen. Natuurlijke stoffen zoals wol, katoen en badstof nemen vocht op (zweet), synthetische stoffen doen dat niet. Rekbare kleding is gemakkelijk omdat het minder moeite kost om deze aan te trekken. Stugge stoffen zoals denim zitten niet erg comfortabel en zijn daarom de eerste maanden minder geschikt. Omdat een baby veel ligt zijn kleertjes met een capuchon niet geschikt. De baby ligt dan voortdurend op een bobbel.

Kleding wassen

Babykleding moet goed wasbaar zijn (60 graden) om vlekken te verwijderen. Daarnaast worden zeepresten en ziekmakers beter uit de kleding gespoeld. Baby’s en mensen met een lagere weerstand zijn daar gevoeliger voor. Babykleding moet ook veilig zijn. Knopen, strikjes en dergelijke kunnen losraken en verstikkingsgevaar bij een baby opleveren.

Maten babykleding

De standaard babykleding begint bij maat 50. Voor premature baby’s is er ook kleding in maat 44 en 48. Voor de babymaten is de lengte van de baby in centimeters gelijk aan de maat.

Maat 50 past dus bij een baby van 50 cm.
0 – 2 maanden – maat 50/56
3 – 6 maanden – maat 62/68
9 maanden – 1 jaar – maat 74/80
18 maanden – 2 jaar – maat 86/92

img Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!