1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Voorleesboeken voor kinderen: dit is de nieuwe top tien

  Gepubliceerd op: 2-3-2022Bewerkt op: 2-3-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-3-2022Bewerkt op: 2-3-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Een boekje voorlezen aan je kind is een leerzame, gezellige en rustgevende bezigheid voor jullie allebei. Het helpt je kind met zijn taalontwikkeling en inbeeldingsvermogen door samen boeken te lezen met kleurrijke illustraties. Benieuwd welke boeken geschikt zijn voor je kind? Dit is de nieuwe top tien peuter- en kinderboeken bij de De Nationale Voorleesdagen 2022.

  Top 10 prentenboeken

  De volgende prentenboeken om voor te lezen zijn door een comité van De Nationale Voorleesdagen 2022 uitgekozen tot de top 10 voorleesboeken. Stuk voor stuk prachtige prentenboeken. Zit er eentje tussen die jij wel wat vindt voor je kindje?

  1. Maar eerst ving ik een monster, door auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer

  In dit prentenboek moet er voor het slapengaan nog een monster gevangen worden. Doordat je dit boek met je kind echt als een dialoog zal lezen, is het een waar feest om dit voor het slapengaan te lezen. Een boek dat je kind volgens recensies keer op keer opnieuw zal willen lezen.

  1. Vos gaat een stukje rijden, door auteur en illustrator Susanne Strasser

  Echt een voorleesboek waar je kindje vrolijk van zal worden. Over een vos die een stukje gaat rijden over een hobbelige weg, die niet doorheeft dat er allerlei dieren achterop springen: zoals een mol, een kever en nog wat dieren.

  1. Hey Baby, kijk! door auteur Laura van Bouchout en illustrator Eva Mouton

  Even heel wat anders. Want dit boek zal de ogen van je baby prikkelen door de zwart-wit afbeeldingen, in plaats van felle kleuren.

  1. Heertje en Meneertje, door auteurs Erik van Oss en Elle van Lieshout, en illustrator Jan van Lierde

  Dit is een vrolijk boekje over vrienden Heertje en Meneertje die dol zijn op bouwen. Ze werken ieder aan hun eigen nieuwe huis. Wanneer ze klaar zijn met het bouwen van hun huis en daarin gaan wonen, missen ze elkaar, en willen ze samenwonen. Samen gaan ze uitzoeken waar ze dan willen samenwonen.

  1. De koffer, door auteur en illustrator Chris Naylor-Ballesteros

  Een vreemdeling met een koffer, waarvan iedereen zich afvraagt wat hij precies komt doen en wat er toch in die koffer zit. Het boek schetst een mooi beeld over vriendelijkheid en hoe we met elkaar omgaan.

  1. Het eiland van Olifant, door auteur en illustrator Leo Timmers

  Door een grote storm is Olifant op een eiland beland, waar hij wordt geholpen door Muis. Alleen passen ze niet op het kleine bootje dat kapot gaat. Dan komen Hond en Krokodil helpen, maar ook die slagen niet. Blijven ze dan toch maar op het eiland wonen?

  1. Duizend-en-één paarse djellaba’s, door Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani en illustrator Annelies Vandenbosch

  Wanneer Esmaa op vakantie gaat naar familie in Marokko, gaat ze naar de markt. Maar daar is het zo druk dat zij haar moeder kwijtraakt tussen de vrouwen met paarse djellaba’s. Dan wordt ze geholpen door een watermannetje, waarzegster, acrobaten en een aapje.

  1. Muk, door auteur Mark Haayema en illustrator Laury Tinnemans en Job van Gelder

  De dalmatiër-pup Muk is een hond met stippen die je meeneemtop allerlei avonturen.

  1. Daar ben je, door auteur Hans en Monique Hagen en illustrator Charlotte Dematons

  Een prachtig gedichtenboek voor baby’s, met twaalf gedichten. De poëzie gaat vooral over typische baby dingen, zoals luiers, knuffels en krampjes.

  1. De ridder zonder billen, door auteur Levina van Teunenbroek en illustrator Charlotte Bruijn

  De ridder zonder billen in dit grappige prentenboek zou eigenlijk willen dat hij een prins was. Zo belandt hij uiteindelijk bij zijn droomprinses.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard