1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Peuter 27 maanden oud

  Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  ZP® - Groeikalender Gepubliceerd op: 9-6-2023Bewerkt op: 1-24-2024
  Geschreven door: ZP® - Groeikalender
  Misschien gaat je peuter van twee jaar al een tijdje naar de peuterspeelzaal. Zo niet, dan kan dit een goede manier zijn om te leren met anderen om te gaan en je kleine voor te bereiden op de basisschool. Op een peuterspeelzaal leert je kind ook vast omgaan met vaste structuren en regels buitenshuis. Toch liever thuis? Je kunt je peuter op allerlei manieren stimuleren en vermaken, bijvoorbeeld met kleien, sensory play of puzzelen.

  Peuter 27 maanden

  Fysieke ontwikkeling peuter 27 maanden

  Je peuter van twee jaar beweegt zich als een wervelwind door het huis. Renpartijen, klautersessies op de bank en speelspringen zijn aan de orde van de dag. De fijne motoriek wordt ook steeds beter, waardoor je kleintje nu misschien al met enige precisie kan puzzelen of met een potlood probeert te krabbelen.

  Het is belangrijk om de energie van je peuter in goede banen te leiden. Regelmatige dutjes blijven van belang voor zowel de peuter als jouzelf. Rust en regelmaat zijn de sleutelwoorden. Creëer een gezellige en rustige omgeving voor het middagdutje, zodat je peuter voldoende oplaadt voor nieuwe ontdekkingen.

  Mentale en emotionele ontwikkeling peuter 27 maanden

  Terwijl de fantasie van je peuter zich ontwikkelt, kan je genieten van de meest onverwachte verhalen en spelletjes. De wereld wordt verkend via de kracht van verbeelding, wat vaak tot hartverwarmende momenten leidt. Ook leert je peuter steeds beter uitdrukking te geven aan emoties, al kunnen kleine driftbuien nog steeds voorkomen. Onthoud dat dit een normaal onderdeel van de ontwikkeling is en probeer rustig te blijven tijdens deze emotionele uitbarstingen.

  Jij en je peuter van 27 maanden

  In deze fase ontstaan er kostbare momenten tussen jou en je peuter van 27 maanden. Samen dingen doen versterkt de band en stimuleert de ontwikkeling. Pak wat kleurpotloden, papier en stickers en maak samen de meest kleurrijke kunstwerken. Dit stimuleert de creativiteit en fijne motoriek.

  Speel eens verstoppertje in huis of buiten. Dit spelletje zorgt voor veel plezier en helpt je peuter om ruimtelijk inzicht te ontwikkelen. Of ga lekker naar buiten voor een wandeling of bezoek de speeltuin. Buitenspelen draagt bij aan de fysieke ontwikkeling en geeft de fantasie van je peuter van 2 jaar alle ruimte. Samen lezen stimuleert niet alleen de taalontwikkeling, maar is ook een gezellig moment van samenzijn.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard