1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Babyvestjes en-jasjes

  Gepubliceerd op: 7-22-2021Bewerkt op: 11-10-2021
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 7-22-2021Bewerkt op: 11-10-2021
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Om je baby lekker warm te houden mogen een paar babyvestjes en -jasjes niet missen. Maar welke van de twee is nu comfortabeler en beter voor je baby, en hoeveel moet je ervan in huis halen?

  Babyvestjes of babyjasjes?

  Op de babyuitzetlijst zul je zien dat één babyjasje of babyvestje genoeg is voor je pasgeboren baby. Dat is over het algemeen ook zo, maar natuurlijk is het handig een extra babyvestje ofbabyjasjein huis te halen, vooral als je met je baby vaak de deur uitgaat in de herfst of winter.

  Maar ga je dan voor een vestje of jasje? Bij een jas denk je misschien direct aan een dik bomberjack voor je baby, of een regenjasje met voering. Dat kan goed werken als je baby weinig andere lagen kleding aan heeft, en je hem of haar toch warm wilt houden buiten de deur.

  Eenbabyvestjeis echter vaak fijner en comfortabeler, en niet zo stroef als een dikke jas. Een vest van een warm stofje met daaronder genoeg lagen om je baby warm te houden kan ook goed werken als je met je baby de deur uitgaat. Vaak is zo’n vestje net wat flexibeler qua materiaal, en zit het daarom net wat lekkerder voor je baby.

  Babyjasje- of vestje met of zonder capuchon?

  Een capuchon kan erg fijn zijn als je geen mutsje voor je baby mee hebt genomen, of erg koud weer verwacht buiten de deur. Echter is het meestal fijner om een mutsje op te zetten in plaats van een capuchon. In een capuchon kan je baby namelijk soms een beetje verdrinken, afhankelijk van de grote. Het kan dan wel weer fijn zijn om de capuchon gemakkelijk op te zetten terwijl je baby in de draagzak zit.

  Twijfel je? Koop dan een jasje of vestje met een afneembare capuchon!

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard