1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Baby’s in de buik al smaakvoorkeuren, volgens onderzoek

  Gepubliceerd op: 9-27-2022Bewerkt op: 9-27-2022
  ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 9-27-2022Bewerkt op: 9-27-2022
  Geschreven door: ZP® - Magazine
  Wat je eet tijdens de zwangerschap krijgt ook je baby binnen. Maar wist je dat baby’s in de baarmoeder ook al het een en ander kunnen proeven? Wat jij eet, geeft een smaakje aan het vruchtwater wat je baby drinkt. En nu blijkt dat baby’s van boerenkool niet bepaald vrolijk worden.

  Dat blijkt uit onderzoek. Baby’s trekken bij het proeven van boerenkool in de baarmoeder een boos gezicht.

  Smaken en geuren in de baarmoeder

  De Durham University in Engeland publiceerde het onderzoek in het tijdschrift Psychological Science. Het was al bekend dat baby’s in de baarmoeder vanaf 14 weken zwangerschap meekrijgen wat de moeder eet. Babys kunnen zelfs na 24 weken al geur waarnemen. Wat blijkt? Ongeboren baby’s hebben al in de baarmoeder een sterke smaakvoorkeur.

  Gezichtsuitdrukkingen

  Voor dit onderzoek kregen honderden moeders capsules met wortelsmaak of boerenkoolsmaak. Door middel van een echo werden vervolgens de gezichten van de baby’s in de baarmoeder bekeken, en die werd vergeleken met hoe het gezichtje er daarvoor uitzag. Wat ze zagen, was dat van boerenkool de baby’s boos keken, en van wortel iets vaker een lach op hun gezicht kregen. Dat kan geen toeval zijn!

  enter image description here

  Bron: Psychological Science

  Vervolgonderzoek moet uitwijzen of baby’s die tijdens de zwangerschap boerenkool aten, ook toleranter reageren op de groente wanneer ze het krijgen buiten de baarmoeder.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard