1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Intake - De Kei

  Gepubliceerd op: 11-22-2021Bewerkt op: 4-16-2023
  Verloskundigenpraktijk De Kei Gepubliceerd op: 11-22-2021Bewerkt op: 4-16-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Kei
  BELANGRIJKE INFORMATIE VAN DE KEI

  Intake

  De intake zal idealiter plaatsvinden tussen de 7 en 10 weken. Tijdens de intake zullen we veel onderwerpen met je bespreken. We willen jullie gezondheid weten en nemen je medische en familieanamnese door, evenals je voorgaande zwangerschappen, miskramen en bevallingen. Ook leggen we je uit welke echo’s je krijgt, hoe we werken en wat je van ons kan verwachten. Als wij twijfelen of zorgen hebben, vertellen we jullie dit altijd. Ook vertellen we ons plan, bijvoorbeeld sneller weer op controle komen, een extra echo of een controle bij de gynaecoloog. Als je een voorstel van ons niet prettig vindt, vertel het ons dan altijd. Op deze manier blijven we transparant naar elkaar en kunnen we je de beste zorg geven. We meten je bloeddruk, prikken bloed en geven voedingsadvies en advies wat je moet regelen, zoals erkennen, inplannen van de volgende echo en kraamzorg.

  Onderzoeksmogelijkheden

  Ook gaan we in op de informatie die je gelezen hebt over verschillende onderzoeksmogelijkheden bij je ongeboren kindje. Lees deze informatie alvast op screeningstest. Je kunt ook enkele video's bekijken.

  1. Over welke onderzoeken er plaatsvinden in de zwangerschap: video bekijken.
  2. Over de nipt: video
  3. Over de 13 weken en 20 weken echo: video

  Folders en goodiebag

  Je krijgt een goodiebag en een informatieboekje van onze praktijk. Natuurlijk maken we een vervolgafspraak of ga je meedoen aan de superleuke Centering Pregnancy?!

  Echo

  Je komt voor de echo. Wat spannend! We maken de echo via je buik, maar als we onvoldoende kunnen zien kan het een vaginale echo worden. Met een volle blaas vergroot je de kans dat het via je buik lukt. We hopen je kindje goed in beeld te kunnen brengen, maar soms is het nog niet beter te zien dan een vlekje met een kloppend hartje. We zullen je eerlijk informeren of alles er goed uitziet. Natuurlijk krijg je een paar foto’s mee, maar je mag er ook een filmpje van maken.

  De volgende echo is bij 11 weken. De termijnecho. Die kan bij ons op de praktijk zelf gedaan worden. Komt de dag en tijd niet uit, dan kan je altijd een afspraak maken bij het Prenataal Screeningscentrum. Je mag dan zelf het echoburo bellen om deze afspraak te maken.

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard