1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Terug

  Geboorte Centrum Amersfoort

  Gepubliceerd op: 11-11-2023Bewerkt op: 11-11-2023
  Verloskundigenpraktijk De Kei Gepubliceerd op: 11-11-2023Bewerkt op: 11-11-2023
  Geschreven door: Verloskundigenpraktijk De Kei
  Opening 4 december 6.00uur

  Lieve client en partner,

  We hebben goed nieuws voor zwangeren die onder onze begeleiding mogen bevallen.

  In het Meander Medisch Centrum komt een Geboorte Centrum Amersfoort (GCA). Deze zal op 4 december om 6.00 uur opengaan!

  Dat betekent dat wij je bevalling daar in een huiselijke sfeer mogen begeleiden. Tevens is er op één kamer een bevalbad mogelijk en op de andere kamer een bevalbad en/of lachgas. Het bevalbad kost 75,- euro. Een kraamverzorgster van het vaste team van het Geboortecentrum zal ons assisteren.

  Bevallen in het GCA kost 525,85 euro (wettelijke poliklinische eigen bijdrage en niet anders dan bij een poliklinische baring). Indien er een medische indicatie onstaat zoals wens tot ruggenprik, bijstimulatie, meconium houdend vruchtwater, niet vorderende ontsluiting of persfase, zal je verloskundige je overdragen. Dat betekent dat je naar een kamer op de medische afdeling gaat en dat het ziekenhuis de zorg overneemt.

  Natuurlijk zullen we altijd eerst moeten bellen of er plek is in het GCA. Indien er een overdracht nodig is, zullen we wederom moeten kijken of er plek is. Zeer zeldzaam moeten we naar een ander ziekenhuis verplaatsen. Dit is niet anders in het Geboortehuis Utrecht of Harderwijk.

  Onze vaste verloskundigen zijn gecertificeerd om lachgas toe te dienen. Een eventuele waarneemster mogelijk niet. Voor ons als verloskundige is er tevens een relaxruimte in de gang tegenover de kamers.

  Heb je toch nog vragen? Binnenkort is de website https://www.geboortecentrumamersfoort.com/ in de lucht.

  Lieve groetjes, Team Jade; Elsemieke, Kim, Leontine en Eva Team Robijn; Da, Anne-Marie en Lotte Assistentes; Donja, Ariëlle en Monique

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursusportaal

  • Community

  • Dashboard