Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

BabyTips voor activiteiten met kinderen tijdens thuisisolatie coronavirus

Tips voor activiteiten met kinderen tijdens thuisisolatie coronavirus

ZP® - Magazine

, 23 March 2020 12:13Laatste update op: 8 May 2020 17:58

Het is inmiddels een week geleden dat de strengere maatregelen rondom het coronavirus van kracht zijn. Wanneer je kinderen hebt, betekent dit dat zij niet naar de kinderopvang of school kunnen. Een middag naar een indoor speeltuin, het zwembad of naar de sportclub is er niet meer bij. Hoe kun je kinderen het beste vermaken tijdens de thuisisolatie? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet.

Activiteiten tijdens thuisisolatie door coronavirus

Tuinieren met kinderen

We snappen dat je niet de hele dag binnen wilt zitten met kinderen. Heb je een tuin? Gebruik deze tijd dan om de tuin lente proof te maken en laat je kinderen daarbij helpen. Heel snel zal het dan niet gaan, maar daar gaat het nu niet om. Ook met een balkon kun je uit de voeten. Koop een paar plantenbakken en plantjes en je bent wel even zoet met de kleintjes!

Samen bakken

Cupcakes, koekjes of een taart bakken is altijd een succes bij kinderen. En als het allemaal goed gaat heb je daarna ook nog wat lekkers op tafel.

In de tuin spelen

Naar het bos gaan wordt nu afgeraden, maar wanneer je een tuin bent is dit ook een prima plek voor je kinderen om zich te vermaken. Maak bijvoorbeeld een leuk parcours voor je kinderen, met verschillende activiteiten. En met de het lekkere voorjaarszonnetje is het als ouder ook geen straf om even buiten te zitten.

Een blokje om

Ga in de wijk een stukje lopen of fietsen met je kinderen. Let er daarbij wel op dat je niet de drukte opzoekt en voldoende afstand houdt van buurtbewoners.

Picknicken

Elke middag een boterhammetje aan de keukentafel gaat ook een keer vervelen. Geef de lunch een twist door te gaan picknicken. Dit hoeft niet ver weg te zijn, want dit kan gewoon in de tuin. Leg een kleedje neer, smeer boterhammetjes en leg ze in een broodtrommel en voilà: je kunt picknicken.

Thuis op vakantie

Het voordeel bij kinderen is, dat een beetje fantasie al veel kan doen. Heb je een zolder of een logeerkamer? Met een paar kleine aanpassingen kun je in deze ruimtes een vakantiegevoel creëren. Zet bijvoorbeeld een tentje neer in één van de kamers of gebruik andere attributen om een vakantiesfeer neer te zetten. Je kunt je kinderen er ook bij betrekken door samen een hut te bouwen.

Iets goeds doen voor jullie omgeving

Er zijn genoeg mensen die het op dit moment niet al te makkelijk hebben tijdens de coronacrisis, vooral de ouderen. Waarom dus niet een sociaal initiatief starten vanuit huis, of meedoen aan een initiatief dat al bestaat? Neem een voorbeeld aan Jarno uit Enschede, die het initiatief is gestart om wenskaarten af te leveren bij ouderen. Zelf kunnen jullie een soortgelijke actie beginnen, of Jarno steunen in het verzamelen van wenskaarten! Dit is ontzettend goed voor de maatschappelijke betrokkenheid van je kindje en je kleine zal een creatief project starten hartstikke leuk vinden!

Een tent bouwen met kinderen

Schilderen met kinderen

Is jouw kind een echte Picasso? Het is nu een mooi moment om daar achter te komen. En geef toe, zelf vind je het vast ook niet erg om even creatief bezig te zijn.

Een fotoboek maken

Je hebt vast nog een flink aantal foto’s op je telefoon of camera staan, die nog niet afgedrukt zijn. Het maken van een fotoboek schiet er namelijk altijd bij in. Maak gebruik van de tijd die je nu hebt door een fotoboek te maken. Je kinderen kunnen hierbij helpen, ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen fotoboek gaan versieren. Ook is het een leuk moment om herinneringen op te halen.

Schat zoeken

Verstop een schat in huis en laat je kinderen schat zoeken. Maak een mooie schatkaart welke ze kunnen gebruiken tijdens de zoektocht. Als je de schat goed verstopt, zijn ze daar wel even zoet mee.

Verkleedfeestje

Haal de kist met verkleedspullen maar van zolder, het is tijd voor een verkleedfeestje! En hou je telefoon of fotocamera maar in de aanslag, want dit levert gegarandeerd leuke plaatjes op.

De volgende uitjes worden vanaf nu afgeraden

Het zwembad, een indoorspeeltuin, horeca en sportclubs waren al niet meer toegankelijk maar eerder waren sommige uitjes in de buitenlucht nog wel een optie. Ook deze uitjes worden nu afgeraden:

Het strand

Het is je vast wel opgevallen dat er afgelopen weekend veel werd bericht over de vele mensen die het strand bezochten. Iedereen had blijkbaar hetzelfde idee, waardoor het strand vol stond met mensen. Er werd daarom opgeroepen om niet naar het strand te gaan, maar daar werd niet veel gehoor aan gegeven. De overheid begrijpt dat we erop uit willen, maar wanneer iedereen dezelfde plek opzoekt wordt de kans op besmetting alleen maar groter.

Het bos

Ook het bos was de afgelopen week een veel bezochte plek en daar was de overheid niet blij mee. De 1,5 meter afstand werd door velen niet serieus genomen en de bossen werden overspoeld met gezinnen, vrienden en wandelclubjes. Er werd daarom opgeroepen om niet meer de natuur op te zoeken.

Meer over dit onderwerp:

  • Het coronavirus: wat betekent dit voor mij en mijn baby?

Plaats een reactie

(0)
user-image
    • Magazine

    • Mijn week

    • Zoeken

    • Dashboard