Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Marinka Camphuijsen-Boelen

ZP® - Magazine

, 2 January 2020 10:31Laatste update op: 29 June 2020 20:54

(Foto: tweede van links) Ik heb in 1976 de opleiding tot mondhygiëniste afgerond. Daarna werkzaam geweest in de algemene tandartsenpraktijk, betrokken geweest bij het opzetten van fluoridespoeling op Amsterdamse scholen, werkzaam geweest op Aruba ook in de algemene praktijk, een aantal jaren als manager Benelux bij een tandheelkundige fabrikant en nu sinds 1995 mijn eigen praktijk in Ede. Ik ben lid van de Nederlandse vereniging van mondhygiënisten (NVM) en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister mondhygiënisten (KRM).

Bekijk website

Wanneer naar de mondhygiënist?

  • Als je jezelf een stralende lach gunt;
  • Als je een leven lang een gezonde mond wil;
  • Als je tandvleesproblemen en gaatjes wil voorkomen;
  • Als je hulp kunt gebruiken om gaatjes bij je kinderen te voorkomen;
  • Als je rood, bloedend of pijnlijk tandvlees hebt;
  • Als je last hebt van een slechte adem;
  • Als je tandsteen of aanslag hebt;
  • Als je wel wat tips kunt gebruiken voor jouw mondverzorging of die van je kinderen;
Stuur een e-mail

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees blijft vaak onopgemerkt. U kunt het herkennen doordat uw tandvlees bloedt met poetsen of flossen. Met een goede mondhygiëne houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. U voorkomt en verhelpt daarmee ontstoken tandvlees. Een goede mondhygiëne houdt meer in dan tweemaal per dag uw tanden poetsen met een fluoridetandpasta. Reinig ook dagelijks de ruimten tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers of ragers. Als deze ruimte erg klein is, kunt u beter flossdraad gebruiken. Soms is er meer nodig ontstoken tandvlees te verhelpen. Bezoek dan de mondhygiënist.

Slechte adem

Een goede of slechte smaak in de mond zegt niets over een slechte adem. Iemand kan tijdelijk uit zijn mond ruiken, bijvoorbeeld door het eten van gekruid voedsel of het drinken van alcohol. Maar iemand met halitose ruikt altijd uit zijn mond. De oorzaak heeft weinig of niets te maken met wat u eet of drinkt. De belangrijkste boosdoener is de aanwezigheid van bacteriën en voedselresten op het achterste gedeelte van uw tong, tongbeslag genoemd. De bacteriën produceren zwavel en dat ruikt onaangenaam. Halitose is geen zeldzaam verschijnsel, maar komt bij ongeveer één op de zeven mensen voor. Halitose gaat niet vanzelf voorbij. Wel is die in de meeste gevallen eenvoudig te verhelpen. Bezoek de mondhygiënist voor persoonlijke adviezen.

Contact

Telefonische bereikbaarheid

Maandag
Van 8.30 tot 12.30

Dinsdag t/m vrijdag
Van 08.30 uur tot 16.30 uur

Telefoonnummer: 0318-653181

Buiten deze tijden verzoeken wij u duidelijk de voicemail in te spreken of een e-mail te sturen.

Kijk voor meer informatie op www.mhede.nl

Groeikalender
Magazine