Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Mariëlle Alders

ZP® - Magazine

, 29 November 2019 14:32Laatste update op: 14 September 2020 12:35

Mijn naam is Mariëlle Alders, mondhygiënist en moeder van 3 kinderen. Ik heb een brede ervaring ( 33 jaar) in de mondzorg, onder andere als docent verbonden aan de opleiding Mondzorgkunde. In 2018 ben ik met al deze ervaringen mijn eigen praktijk gestart onder de naam Alders Mondhygiëne in Haarlem. Inmiddels behandel en adviseer ik hier veel zwangere vrouwen.

Bekijk website

Wat ik bij veel zwangere zie, is dat bloedend tandvlees of andere klachten in de mond tijdens de zwangerschap als gewoon wordt ervaren. Niets is minder waar.

Door de verandering in hormoonhuishouding ( meer progesteron) is je mond veel gevoeliger voor tandvleesontsteking. Dat herken je aan het tandvlees dat roder is, gezwollen en snel bloedt bij het tanden poetsen. Waarschijnlijk herken je dit.

Uit onderzoek is tevens gebleken dat een zwangere vrouw met parodontitis ( een diepere ontsteking van het tandvlees) 2 tot 7 maal meer kans op een vroeggeboorte heeft of een kindje met een laag geboortegewicht, dan een zwangere vrouw zonder parodontitis. Dit is veel minder bekend dan het bloedend tandvlees tijdens de zwangerschap.

Stuur een e-mail

Wat mijn werk als mondhygiënist zo boeiend maakt is dat ik jou als zwangere op een positieve manier kan motiveren en stimuleren je mondgezondheid te verbeteren. Door gericht vragen te stellen en te luisteren naar wat je werkelijk zegt, kan ik samen met jou een behandeling op maat maken. Het inspireert mij om verder te kijken dan alleen naar je mond. Ik vind het belangrijk om samen met jou te werken aan een zo optimaal mogelijke mondgezondheid en je daarbij te motiveren dit thuis voort te zetten. Zo voorkom je veel problemen. En ontstaat een prachtig eindresultaat, een stralend gezond gebit tijdens èn na je zwangerschap.

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt of benieuwd zijn naar mijn manier van behandelen waarbij jij als mens centraal staat en positief begeleid wordt, of mocht je vragen hebben omtrent mondgezondheid tijdens of na je zwangerschap, neem dan contact met mij op.

Contactgegevens

Praktijk: Alders mondhygiëne
Adres: Schouwtjeslaan 23a, Haarlem
Website: www.aldersmondhygiene.nl
Email: info@aldersmondhygiene.nl
Tel: 06-38445176

Groeikalender
Magazine