Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Hetty Berendsen

ZP® - Magazine

, 8 April 2019 17:22Laatste update op: 16 June 2020 13:51

Voor ouders is het vandaag de dag een hele tour om de zorg voor een kindje, gezin, werk en vrienden allemaal in goede banen te leiden. Daarom is het juist zo belangrijk om voor een opvang te kiezen waar je je ook als ouder gehoord en gezien voelt. Vaak komen ouders met vragen over het vele huilen van de baby, het niet of slecht eten, niet willen luisteren of slapen. Het is dan fijn dat de pedagogisch medewerkers tips kunnen geven. Ook het uitwisselen van ervaringen met andere ouders kan prettig zijn. Want niet alleen opgroeien, maar ook opvoeden gaat met “vallen en opstaan”.

Het is mijn overtuiging dat de ontwikkeling van kinderen pas optimaal is als zij zich op hun gemak en prettig voelen. Daarom leggen wij op onze opvanglocaties bijzonder veel nadruk op de relatie met de ouder(s) of verzorger(s) en de inrichting en sfeer op de groep. Dat doen we samen met een team van enthousiaste, lieve en deskundige pedagogisch medewerkers die oog hebben voor de mogelijkheden van het individuele kind.

Omdat de meeste medewerkers naast professional ook zelf ouder, en daarmee ervaringsdeskundige, zijn, weten zij precies wat het is om het ouderschap met werk te combineren. Zij weten dat het soms lastig is om een kind uit handen te geven, maar stellen de juiste vragen zodat de opvang optimaal is afgestemd op wat prettig is voor het kind en de ouder. Dankzij onze moderne App kunnen wij de ouders ook gedurende de opvang-dag in woord en beeld op de hoogte houden. Ik merk dat dit voor iedereen heel prettig is.

Onze medewerkers dagen alle kinderen uit tot spelen en ontdekken omdat kinderen leren van elke nieuwe ervaring die zij opdoen. Op onze locaties werken we met de kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar met het Vroeg- en Voorschools Educatieprogramma (VVE) "Uk en Puk". Met dit programma zetten we op gepast niveau de eerste stapjes op het gebied van rekenen, taal en sociale vaardigheden. Kinderen zijn nog zo onbevangen en puur bij het ontdekken van de wereld. Ik krijg daar enorm veel energie van. Dat was dan ook precies de reden waarom ik jaren geleden ben begonnen als pedagogisch medewerker op een schippersinternaat. Nu, ruim dertig jaar later, ben ik directeur van een kinderopvangorganisatie en geniet ik nog elke dag van de groei die kleine kinderen doormaken.

Contactgegevens:

Website: www.prokino.nl/veendam
Telefoon: 0598 - 23 54 00
E-mail: planningveendam@prokino.nl

  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard