1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Recept week 41: Abrikozen-banaansalade met nootjes

    Gepubliceerd op: 5-17-2018Bewerkt op: 2-20-2020
    ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken Gepubliceerd op: 5-17-2018Bewerkt op: 2-20-2020
    Geschreven door: ZP® - Recepten voor zwangerschapswekenMedisch rereviewd door: Linda Rentes
    Een lekker tussendoortje voor in de laatste week van je zwangerschap of in het kraambed.

    Een beetje verwend worden met dit heerlijke fruit heb je wel verdiend. De kwark die erin zit kun je goed gebruiken voor de borstvoeding en de noten blijven belangrijk voor jou.

    Ingrediënten

    (voor 2 personen)

    • 1 grote banaan
    • 2 eetlepels magere kwark
    • 1/2 sinaasappel
    • 25 gr ongezouten gehakte hazelnoten
    • citroensap
    • 4 verse abrikozen
    • 1 eetlepel magere yoghurt

    Bereidingswijze

    Trek de schil van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snijd ze daarna in stukjes. Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap.
    Schep de abrikozen, bananen en nootjes voorzichtig door elkaar.

    Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Roer een sausje van 1,5 eetlepel sinaasappelsap, 1/2 eetlepel sinaasappelrasp, de yoghurt en de kwark.

    Verdeel de vruchten over twee coupes of borden en verdeel de saus erover.

    Bron: www.veggipedia.nl/consumenten/recepten/603

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard