1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Recept week 20: Tomaten-paprikasoep

    Gepubliceerd op: 4-12-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken Gepubliceerd op: 4-12-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    Geschreven door: ZP® - Recepten voor zwangerschapswekenMedisch rereviewd door: Linda Rentes
    Paprika’s en tomaten zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en kleuren. De één smaakt wat zoeter dan de ander. Als je een halve paprika eet, heb je al de hele aanbevolen hoeveelheid vitamine C van een dag binnen.

    Ingrediënten

    (voor 1,5 liter soep)

    • 3 rode puntpaprika’s
    • ongeveer 6 tomaten
    • 1 winterwortel
    • 2 uien
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 blokjes groentebouillon
    • 1 liter water

    Bereidingswijze

    Snijd de paprika’s en de tomaten in parten, en snipper de ui. Zet een grote pan op het vuur, fruit de ui en pers de knoflook er boven uit. Voeg een klein beetje water toe en de bouillonblokjes, voeg de tomaten en paprika toe en roer alles door elkaar.

    Hierna voeg je water toe aan de pan tot het geheel onder water staat, laat dit ongeveer 20 minuutjes zachtjes koken. Ga hierna met de staafmixer aan de slag om het tot een gladde soep te krijgen.

    Mocht je niet van velletjes houden, dan kan je de soep even door een zeef halen. Voeg zout en peper naar smaak toe, en je bent klaar!

    Tip

    Vries het in porties in, en zo geniet je iedere dag van je dagelijkse groenten!

    Bron: 9maandenmenu.nl/recept-tip-paprika-tomaten-soep/

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard