1
×

Inbox

 • Notificaties0
 • Taken0

Notificaties

  Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

  Blijf op de hoogte!

  Ontvang nieuws speciaal voor jou!

  ZwangerHuisje boompje gesprekje

  Als kersverse ouders het gesprek gaande houden met Huisje Boompje Gesprekje

  ZP® - Magazine

  , 24 september 2022 02:55Laatste update op: 24 september 2022 02:59
  In samenwerking met: Huisje Boompje Gesprekje

  De eerste jaren met een kleine zijn niet altijd makkelijk voor je relatie. De vermoeidheid hakt er bij beiden in en je hebt minder tijd voor elkaar: zelfs aan een goed gesprek lijken jullie nooit meer toe te komen. Het is dan ook niet gek dat meer dan de helft van de jonge ouders in een relatiedipje komt na de geboorte van hun eerste kind. Het prikkelende vragenspel Huisje Boompje Gesprekje schiet dan te hulp!

  Een simpele, maar effectieve oplossing om het gesprek over het ouderschap en het leven gaande te houden met je partner. Of jullie nu al een baby hebben, of in verwachting zijn.

  Babyspullen, check. Gesprekken, check?

  Natuurlijk, met de komst van een baby gaat er een hoop tijd, geld en moeite zitten in het kopen van de babyspullen, het regelen van een kinderopvang en de constante zorg. Maar een liefdevolle relatie tussen jou en je partner is net zo belangrijk voor je baby. Dat zorgt voor een stevige basis in jullie gezin waar je altijd energie uit kunt halen.

  Toch schiet het er bij veel partners bij in om tijd met elkaar door te brengen of gewoon eens een goed gesprek te hebben. Terwijl er met een baby (op komst) een hele hoop te bespreken en uit te drukken valt!

  Babyproof relatie met Huisje Boompje Gesprekje

  Met Huisje, Boompje, Gesprekje maak je, en houd je jullie relatie babyproof. Dit is een gespreksstarter voor partners door middel van een kaartspel, met belangrijke thema’s over het ouderschap waar wel eens over nagedacht mag worden.

  Dingen waar je zelf misschien niet zo snel op zou komen, zoals: Welke eigenschappen hoop je dat ons kind overneemt van mij? Hoe kunnen we er als ouders voor zorgen dat onze relatie goed blijft? Hoe zien jullie het gezin over tien jaar? En wie kan er het best ‘s nachts opstaan als ons kind ons nodig heeft? Je zult zien dan het bespreken van dit soort schijnbaar ‘kleine’ zorgt voor een hoop duidelijkheid bij jullie allebei.

  Simpele vragen dus, die jullie als tussendoortje erbij kunnen pakken. Aan de ontbijttafel, na het avondeten of samen op de bank. Zo kunnen jullie je samen verheugen op het ouderschap, dromen over de toekomst met een baby en kunnen jullie op een laagdrempelige manier je gedachten over het ouderschap uitdrukken.

  Kado voor julliezelf, of als kraamkado

  Dit kaartspel is een ontzettend waardevol om aan jezelf en je partner te geven. Maar ook als kraamkado, een kado tijdens de zwangerschap of tijdens een babyshower.

  Volgens psycholoog John Gottman is het mooiste kado wat je aan je kind kan geven een liefdevolle relatie. En dat kan alleen als je in gesprek blijft met elkaar.

  Dit artikel is geschreven in samenwerking met Huisje Boompje Gesprekje

  Plaats een reactie

  (0)
  user-image
   • Feed

   • Mijn week

   • Cursussen

   • Community

   • Dashboard