1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Recept week 28: Boerenkoolstamppot met pastinaak

    Gepubliceerd op: 5-15-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken Gepubliceerd op: 5-15-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    Geschreven door: ZP® - Recepten voor zwangerschapswekenMedisch rereviewd door: Linda Rentes
    Boerenkool bevat een hoge hoeveelheid aan vitamine C, dit bevordert de opname van foliumzuur en ijzer in het lichaam. Deze voedingstoffen heb je nodig voor de bloedaanmaak van jou en jullie baby.

    Door pastinaak te gebruiken kom je makkelijk aan je hoeveelheid groente. Smakelijk eten!

    Ingrediënten

    (voor 2-3 personen)

    • 500 gr kruimige aardappels
    • 200 gr pastinaak
    • 300 gr boerenkool, gesneden
    • 2 uien
    • 125 gr Champignons
    • 2 slavinken
    • 2 eetlepels bakolie
    • 50 ml melk
    • 1 klontje roomboter
    • zout en peper naar smaak

    Bereiding

    Breng water in een pan aan de kook. Schil en was de aardappels en de pastinaak. Snijd in stukken en kook op een middelhoog vuur in 20 minuten gaar. Voeg halverwege de boerenkool toe en laat meekoken met de aardappels en pastinaak.

    Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons met droog keukenpapier schoon en snijd in plakjes (of houd heel). Verhit bakolie in een koekenpan en bak de slavinken op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien en champignons toe en bak kort mee. Temper het vuur en laat de slavinken nog 10 minuten afgedekt garen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe voor een lekkere jus.
    Verwarm de melk met een klontje roomboter in een steelpan. Giet het water af.

    Stamp de aardappels, pastinaak en de boerenkool met de melk totdat het geheel lekker smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.

    Serveer de boerenkool met de uien, champignons en de slavink.

    Bron: www.ekomenu.nl/boerenkoolstamppot-1566.html

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard