Bietjes kun je raspen in een salade, grillen in de oven of meekoken in een lekkere risotto. Probeer ook eens een combinatie van rode én gele biet.
Vandaag combineren wij bietjes met groene kool en verse geitenkaas.
Het is de perfecte groente om veel kleur toe te voegen aan een gerecht.
Ingrediënten
(voor 2-3 personen)
- 4 plakjes bladerdeeg
- 200 g groene kool
- 1 rode ui
- handje hazelnoten
- 250 g rode biet
- 125 g verse zachte geitenkaas
- 1 eetlepel bakolie
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak één grote deeglap van het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem. Bak 10-15 minuten in de oven totdat deze goudbruin gekleurd is.
Verhit intussen bakolie in een wok en roerbak de groene kool 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een klein scheutje water toe zodat de kool niet aanbakt.
Pureer de helft van de bietjes met wat olijfolie, zout en peper (gebruik een staafmixer of een keukenmachine). Snijd de rest van de bietjes in kleine plakjes. Pel en snijd de ui in halve ringen en hak de hazelnoten in grove stukken.
Smeer de bietenpuree over de bladerdeegbodem. Beleg vervolgens met de groene kool, de rest van de bietjes, ui en hazelnoten. Brokkel de geitenkaas erover en bak de taart nog 10 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.
Bron: www.ekomenu.nl/hartige-taart.html