Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

nieuwe Corona maatregelen

Verloskundige praktijk Beverwijk

, 18 October 2020 13:18Laatste update op: 18 October 2020 13:19

Hier kunt u de nieuwe maatregelen lezen die afgelopen week zijn ingegaan bij ons in de verloskundige praktijk. Wilt u ook denken aan uw mondkapje.

Corona update 18-10-2020 Naar aanleiding van de meest recente Corona maatregelen (risiconiveau zeer ernstig) informeren we je graag over wat dit betekent voor onze zorgverlening;   Zwangerschap:
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de zwangerschapscontroles bij de verloskundige. Je partner mag mee bij voor jullie belangrijke controles. Je kunt hierbij denken aan de controle waarbij de bevalling wordt besproken of wanneer het hartje van je baby voor het eerst geluisterd wordt.

 • GEEN kinderen of andere mensen mee naar de echo’s en controles.
 • Tijdens de zwangerschapscontrole vragen we je om bij binnenkomst je handen te desinfecteren en gedurende je aanwezigheid op de praktijk een (zelf meegebracht) niet medisch mond-neusmasker te dragen. Dit geldt ook voor je partner. Je verloskundige draagt ook een mond-neusmasker.
 • Het intakegesprek doen we telefonisch of via beeldbellen. Wil je beeldbellen, dan sturen we een link waarmee je kunt inloggen. Probeer tijdig in te loggen, en controleer of je camera en je microfoon werkt.
 • Spreekuren die voorlopig nog NIET doorgaan zijn spreekuur locaties Broekpolder en mogelijk in Velsen-Noord. Hartjes spreekuur kan doorgaan maar enkel op afspraak van 5 min. Kom op tijd om wachtenden in de wachtkamer te voorkomen.
 • We verzoeken je precies op tijd of maximaal 5min voorafgaand aan je afspraak plaats te nemen in de wachtkamer. Duur van de controles zullen ongeveer 10min zijn i.p.v. 15min zodat de wachtkamer niet vol raak en we de 1,5meter kunnen waarborgen in de wachtkamer. 
 • Partners mogen mee naar de vroege echo (vitaliteitsecho en of termijnecho) en SEO (20-weken echo) in het Echocentrum Midden Kennemerland. Bij eventuele groei of liggingsecho verzoeken we jullie nog zoveel mogelijk alleen te komen. Ook pretecho’s mogen weer, maar vooralsnog niet in het Rode Kruis Ziekenhuis. Bij echo’s dragen zowel jij als je partner een mond-neusmasker.
 • Verzet je afspraak bij griep, hoesten, verkoudheidsklachten of koorts en laat je zo snel mogelijk testen op Corona.
 • Partner mag niet mee naar de controle of echo bij griep, hoesten, verkoudheidsklachten of koorts. Belangrijk dat ook de partner zich zo snel mogelijk laat testen bij klachten.
 • De Informatie avonden over de bevalling in het Rode Kruis Ziekenhuis gaan in 2020 niet door. De informatie die tijdens de avond verteld werd is terug te zien in filmpjes op de website www.rkz.nl en www.ijmondgeboortezorg.nl (uit de IJmond brief) Centering Pregnancy zal via ZOOM/beeldbellen zijn. Sommige controles als bloeddruk meten en het hartje luisteren zal wel op de praktijk plaatsvinden. De verloskundige spreekt met je af wanneer die het beste in gepland kunnen worden. Bij mogelijke versoepelingen zullen wij kijken naar de mogelijkheid om deze weer fysiek te laten plaatsvinden. Bevalling:
 • Er mag naast je partner nog één iemand extra aanwezig zijn bij je bevalling. Zowel thuis als in het Rode Kruis Ziekenhuis. De verloskundige draagt een mond- neusmasker. Kraamperiode:
 • Als de kraamzorg in het gezin is mag er naast de partner en de eigen kinderen geen ander bezoek langskomen dit ter bescherming van het kraamgezin en de kraamverzorgende.
 • Kraamvisite door familie/vrienden in de eerste week na de bevalling is nog niet mogelijk. Voorlopig zal visite door de verloskundige in overleg met de ouders telefonisch of eenmalig thuis plaatsvinden. Daarbij draagt de verloskundige een mond-neus masker. -Nacontrole in principe telefonisch /beeldbellen, fysieke afspraak indien medische en/of sociale redenen.
 • Spiralen spreekuur alleen in overleg met de verloskundige

Lees voor meer informatie ook de bijlage ‘brief Covid-19 IJmond Geboortezorg’ of kijk op www.ijmondgeboortezorg.nl Met vriendelijke groet, Verloskundige praktijk Beverwijk www.verloskundigepraktijkbeverwijk.nl

Plaats een reactie

(0)
user-image
  • Magazine

  • Mijn week

  • Zoeken

  • Dashboard