img

zwangerenportaal.nl

Informatie voor Zorgverleners

Het moderne en duurzame communicatieplatform tussen zorgverleners en client

Zet de zwangere echt centraal. Speel in op de behoefte van de client van nu

Inzetbaar voor integrale geboortezorg in jouw regio

Tijdbesparing door digitaal werken en afspraak herinneringen

Waardevolle bron van betrouwbare en persoonlijke informatie voor jouw clienten

Wat is het ZwangerenPortaal?

Het moderne en duurzame communicatieplatform tussen zorgverleners en client. Het doel is enerzijds de zwangeren te voorzien van betrouwbare informatie omtrent hun zwangerschap geschreven door geboortezorg deskundigen. Anderzijds heeft het ZwangerenPortaal als doel om jou als zorgverlener tijd te besparen en te ondersteunen bij het realiseren van de integrale geboortezorg in jouw regio.

img
img

Wat zijn de voordelen van het ZwangerenPortaal?

 • Automatische afspraakbevestigingen en/of herinneringen om de opkomst bij consulten te verhogen.
 • Cliënt kan online haar eigen dossier bekijken met een simpele uitleg per veld, dit scheelt je als zorgverlener tijd en papier. Ze kan enkel de gegevens van haar zwangerschapskaart inzien, geen interne memo’s.
 • Het dossier van de cliënt kan, na toestemming van de cliënt, ook met andere zorgverleners gedeeld worden. Deze functie ondersteunt de integrale geboortezorg.
 • De informatie wordt door professionele vertalers in o.a. Engels, Pools en Turks vertaald. Dankzij deze functie kunnen ook ‘buitenlandse cliënten’ eenvoudiger van betrouwbare informatie voorzien worden.

Veelgestelde vragen

 • Wat kost het ZwangerenPortaal voor mij als zorgverlener, of voor mijn clienten?

  We hebben als doel om het ZwangerenPortaal zowel voor de zorgverlener alsmede voor de cliënt kostenloos aan te bieden. Dit kunnen wij doen dankzij de inbreng van zorgvuldig geselecteerde sponsoren die dit voor ons mogelijk maken. Uiteraard hebben jullie wel de controle en zekerheid in de keuze rondom deze regionale en landelijke sponsoren, maar wij doen het werk.

 • Hoe is de privacy geregeld?

  Wij nemen de privacy van jou en jouw client zeer serieus. Daarom werken wij samen met experts op dit gebied, en hebben wij een zeer gebruiksvriendelijke privacy verklaring opgesteld.

 • Hoe is de informatie voor mijn clienten tot stand gekomen?

  Wij werken met geboortezorg deskundigen welke elk over hun eigen specialisme betrouwbare artikelen aanleveren en actualiseren.

 • Hoeveel tijd kost het om met mijn praktijk aan de slag te gaan?

  Gemiddels is een praktijk hier 30-45 minuten bezig. We begeleiden je bij de start, dit neemt maximaal 20 minuten in beslag.

 • Hoeveel werk is het voor mij om dossiers en afspraken in het portaal te zetten?

  Dit gaat geheel automatisch. Het ZwangerenPortaal is een open platform waar alle software applicaties eenvoudig mee kunnen koppelen. Door dossiers en afspraken vast te leggen in jouw bestaande systeem, kun je eenvoudig per client bepalen met wie je deze gegevens deelt.

img

Collega verloskundigen aan het woord:

img

“zwangerenportaal.nl is heel eenvoudig te gebruiken en een fantastische aanvulling op onze manier van werken. We kunnen nu veel efficiënter werken dankzij bijvoorbeeld de afspraakherinnering en het delen van het dossier. Daarnaast, en dat is eigenlijk het belangrijkste, vinden onze cliënten het ook geweldig en zet het de zwangere echt centraal.” Britt Zomer
verloskundigenpraktijk Purmerend

img

“Cliënten zijn er heel blij mee en voor de verloskundigen is het leuk te ervaren dat de zwangeren nu zo actief betrokken zijn bij hun dossier. Zwangerenportaal.nl werkt heel gemakkelijk en is heel gebruiksvriendelijk.” Fifi Arp
verloskundigenpraktijk Haarlemmermeer en Bollenstreek