img

Yoga-oefening voor ruimte in buik en borst

Rugserie: oefeningen om ruimte te maken in je buik en borst. Deze oefeningen zijn ook fijn wanneer je last hebt van een pijnlijke rug.

 • Zet je rechterhand een stukje naast je en buig daarbij mee naar de zijkant, breng je linkerarm omhoog en over je hoofd. Terwijl je schouders laag blijven, houd je je hoofd neutraal of kijk je schuin omhoog.
  Adem niet alleen naar je linkerzij, maar ook in de rechter (maak die kant ook lang). Beide zijdes verleng je gedurende vijf ademhalingen.
  Wissel van kant.

 • Zit rechtop met je buik onder je hart. Draai om je eigen as naar links, zet je vingertoppen van je linkerhand vlak achter je (ga niet naar achter hangen!) en breng je rechterhand op je linkerknie. Blijf verlengen tussen je kruin en stuitje.
  Adem 5-8 keer rustig en volledig in en uit en wissel van kant.

 • Zit rechtop met je buik onder je hart. Alsof je een touwtje aan je hart knoopt naar het plafond, breng je je hart omhoog en je schouderbladen omlaag. Zet beide handen zo’n 20 cm achter je op de vingertoppen terwijl je je hart blijft optillen. Beweeg vooral in je bovenrug, niet zozeer in je onderrug. Adem 5-8 keer rustig en volledig in en uit.
  Deze oefening is ook goed tegen misselijkheid

Auteur van dit artikel:
Rianne Hoekstra - yogadocente
Mijn passie is om vrouwen te inspireren om bewuste en natuurlijke keuzes te maken met vertrouwen in het eigen lichaam, maar ook om ze te helpen ontspannen met nuchtere (yoga-)oefeningen.

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!