img

Yoga-oefening tegen stress en slapeloze nachten 3

Vlinderhouding: voor een goede doorbloeding van je bekken en baarmoeder. Tevens haalt deze houding (emotionele) spanning weg uit het heup/bekkengebied.

Zit op een kussen of deken. Plaats je voetzolen tegen elkaar ongeveer 25 cm vanaf je billen en laat je knieën open hangen. Pak je enkels of onderbenen met je handen vast. Adem een keer diep in terwijl je je buik en rug opstrekt, wanneer je uitademt kom je eventueel met je rechte bovenlichaam een stukje naar voren om een beetje meer rekking in de heupen op te zoeken. Zeker als je onderrug- of bekkenklachten hebt: ga niet te diep!

Adem richting je liezen en onderbuik en blijf hier zo’n 8-15 ademhalingen. Je rug mag wat rond worden en uiteindelijk kun je je hoofd laten hangen. Trek niet, maar geef je lichaam tijd om wat te verzachten. Omdat je lichaam tijdens de zwangerschap het hormoon relaxine produceert (dat je gewrichten weker maakt) wil je niet te diep rekken.
Kom rustig uit de houding en breng je knieën met je handen tegen elkaar voordat je verdergaat.

Auteur van dit artikel:
Rianne Hoekstra - yogadocente
Mijn passie is om vrouwen te inspireren om bewuste en natuurlijke keuzes te maken met vertrouwen in het eigen lichaam, maar ook om ze te helpen ontspannen met nuchtere (yoga-)oefeningen.

Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!