img

img
Kanaal: Blogchannel van Irene
In geur en kleur beschrijft Irene over gebeurtenissen en ervaringen tijdens haar zwangerschap. Met haar levendige verhalen neemt ze je helemaal mee.

Zwangerenblog Irene - week 6

Elke ochtend word ik wakker met een mix van blijdschap en een schok van ‘voel ik nog iets?’

Schemergebied tussen hoop en vrees – 6 weken

‘Allereerst van harte gefeliciteerd’, zegt de verloskundige als ik haar met bonzend hart bel voor een eerste afspraak. Het voelt allemaal heel onwerkelijk. Alsof ik een toneelstukje opvoer, het niet echt over mij gaat. Het ging altijd over mijn vriendinnen, waarvan ik dit alles dichtbij heb mogen meemaken. Hoewel ik het zelf ook altijd graag wilde, heb ik blijkbaar nooit helemaal bedacht hoe dat dan zou zijn en voelen.

Soms heb ik even kortsluiting in mijn hoofd en denk ik dat mijn menstruatie gewoon wat verlaat is en ik de boel voor de gek hou. Daarom ben ik blij dat ik een foto heb genomen van de zwangerschapstest, om me te herinneren dat het echt is. Gelukkig voel ik wel vanalles in mijn lijf. Peter moet maar vertrouwen op het plusje dat hij op dat staafje zag. Toch blijft het nog wat abstract, waarschijnlijk tot het moment dat we een kloppend hartje op de echo zien.

We leven sowieso een beetje in een schemergebied. Aan de ene kant sla ik aan het fantaseren over een dikke buik hebben en een kindje in slaap wiegen. Maar aan de andere kant durf ik het niet volledig toe te laten. Ook Peter heeft de handrem er nog een beetje op. Wat als het misgaat? Wat als er geen kloppend hartje te zien is? Dan kunnen we ons er beter nog maar niet teveel op verheugen, dan is de klap misschien minder groot.

Mix van gevoelens

Elke ochtend word ik wakker met een mix van blijdschap en een schok van ‘voel ik nog iets?’ Eerder voelde ik continu een soort druk in mijn onderbuik, wat ik erg geruststellend vond. Dat gevoel was doorlopend bij me. Maar sinds deze week ebt dat soms wat weg. Dat maakt me meteen heel onzeker.

‘We moeten niet meer van dat wc papier met roze bloemetjes kopen hoor!’ schreeuwde ik naar Peter. Elke keer als ik naar de wc ga, schrik ik van het donkerroze wordende wc-papier. We hebben helaas nog 32 rollen te gaan.

Aan de andere kant heb ik sterk het gevoel dat het goed zit. Mijn borsten zijn zo pijnlijk dat ik wakker wordt als ik omdraai in bed. Als ik al niet wakker was geworden van een volle blaas. En als ik ‘s avonds in bed lig en mij focus op mijn onderbuik, dan voel ik het daar kloppen. Net als een wond die aan het genezen is, is mijn lichaam duidelijk hard aan de slag daar. Ook de rare liespijn is af en toe weer terug. Mijn bejaardenconditie heb ik gelukkig alweer wat kunnen opvijzelen.

Energie

Ik heb ontdekt dat als ik maar goed genoeg eet in de middag, dat de energiedip rond 4 uur behoorlijk verhelpt. Sowieso heb ik onstilbare honger! In een poging een beetje gezond te doen, knaag ik op mijn werk hele bakken met tomaatjes, wortelen en rijstwafels weg.

Maar toch blijft het een beetje piepen in mijn achterhoofd ‘wat als.. ‘, ‘misschien toch niet.. ‘. Ik ben als een maniak informatie aan het zoeken op internet. Ik wil precies lezen wat er gebeurt in mijn buik. Helaas lees ik per ongeluk ook een paar berichten over hartjes die niet klopten en lege vruchtzakjes op de eerste echo.

We moeten nog even geduld hebben. Als ik 8 weken ben, hebben we onze eerste echo in het echocentrum. Een paar dagen later de eerste afspraak met de verloskundige. Hopelijk stappen we dan van het schemergebied in het volle licht van genieten en verheugen.

_Onderaan deze pagina (even doorscrollen :-) ) kun jij jouw reactie achterlaten.
Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen en verhalen.
_

img Auteur van dit artikel:
Irene - blogster op Zwangerenportaal
Hoi, ik ben Irene. Een week voordat we in ons nieuwe huis trokken, kreeg ik een positieve zwangerschapstest! In mijn blogs neem ik je wekelijks mee in mijn drukke, nieuwe leven.

Bewaren:
* Alleen je naam wordt bij je reactie getoond, je e-mailadres niet
img
reply

Bo

2018-11-09 21:54:11 Hi, Ik herken mezelf hier best in! Blijdschap en ook de onzekerheid! Ga er maar vanuit dat het goed is ❤️ succes Xx Bo
img

Irene

2018-11-16 22:42:25 Ja bizarre mix eigenlijk he! Das t beste wat je kunt doen, kunt er toch niks aan veranderen. Jij ook succes! Xx
img
reply

L

2018-11-30 14:07:12 Ik heb echt precies hetzelfde en herken me hier dus onwijs in. De uren en dagen kruipen voorbij tot mn eerste echo.. pfff nog 2.5 week!
img

Irene

2018-12-08 09:50:28 Spannend hoor en ook onwerkelijk zo helemaal aan t begin van -als het goed is- een hele zwangerschap. Gefeliciteerd in ieder geval en toi toi toi voor straks!
img
reply

Ka

2019-02-08 15:32:40 Wat fijn dat je je ervaring heb gedeeld! Ik ben erg blij om dit te lezen, ik had het zelf wel kunnen schrijven. Het is allemaal erg herkenbaar. Ik maak mezelf ook helemaal gek door alles op internet te zoeken (geen aanrader), en twijfel wel of het werkelijk zo is. Tot ik een positieve echo heb gezien is het toch onwerkelijk, misschien wel onbewust een manier om mezelf om slecht nieuws te beschermen.
img

Irene

2019-02-11 13:43:09 Graag gedaan hoor, fijn dat je blij wordt dit te lezen :) Het is echt een rare periode he.. aan de ene kant wil je het van de daken schreeuwen, aan de andere kant bescherm je jezelf tegen iets wat misschien wel nooit komen gaat. Hopelijk kijk je er straks lachend op terug, als je geniet van je zwangerschap! Het allerbeste!
img
reply

Sandra Szostak

2019-03-25 19:22:58 Hoi Irene, ik ben nu 6 weken en 4 dagen zwanger. Ik heb de eerste echo gedaan. Ik heb mijn baby gezien en het hartje werkt ook! Maar ik ben nog steeds bang! Succes, ik hoop dat alles komt goed voor je, en voor mij :)
img

Irene

2019-03-27 23:00:54 Wat fijn dat je t al kon zien kloppen op de echo! Gefeliciteerd! Blijft onzekere periode, maar tekenen zijn positief. Met mij komt t ook helemaal goed, dankje :) Toi toi toi voor jou en jullie kleintje daarbinnen!
img
reply

Ayla

2019-08-14 15:56:26 Hoi, ik herken mezelf hier heel erg in ben zelf ook 6 weken en 2 dagen zwanger van de 2de. Inmiddels al mijn 3de zwangerschap, maar heb al sinds een week dat ik steeds beetje bloed heb met het afvegen het is gelukkig niet zoals menstruatie bloed maar het is wel schrikken! Zo nu en dan stopt het en neemt het weer toe, ik heb komende vrijdag mijn echo ‘spoed’ geval, vanwege mijn eerste zwangerschap wat helaas is afgelopen als een miskraam. Ik hoop dat alles goed is voor alle mama’s to be!
img

Irene

2019-08-20 12:42:13 Och jemig, wat spannend en onzeker Ayla! Veel sterkte toegewenst, zal voor je duimen vrijdag.

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!