1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Recept week 33: Spaanse paella met vis

    Gepubliceerd op: 5-17-2018Bewerkt op: 2-20-2020
    ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken Gepubliceerd op: 5-17-2018Bewerkt op: 2-20-2020
    Geschreven door: ZP® - Recepten voor zwangerschapswekenMedisch rereviewd door: Linda Rentes
    In Spanje is de bereiding van paella van oudsher een sociale zondagmiddag-gebeurtenis, veelal klaargemaakt door de mannelijke leden van de familie. Deze Paella is licht verteerbaar en heeft alle bouwstoffen die je nodig hebt.

    Je kunt eindeloos variëren met zeevruchten als vis en schaaldieren, stukjes kip, konijn, tomaten, paprika, doperwten, snijbonen, witte bonen, saffraan… Deze Spaanse klassieker maken wij met een assortiment MSC gevangen vis (met o.a. wilde zalm, kabeljauw, harderfilet, scholfilet). Eet smakelijk!

    Ingrediënten

    (voor 2-3 personen)

    • 200 gr Italiaanse roerbakgroenten
    • 200 gr doperwten
    • 200 gr tomatenstukjes
    • 0,5 citroen
    • 0,5 rode peper
    • 2 knoflooktenen
    • 130 gr volkoren basmatirijst
    • 200 gr biologische roerbakvis Ekoplaza / vers bij vishandel
    • 2 eetlepels bakolie
    • zout en peper

    Bereidingswijze

    Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat afgedekt nagaren.

    Verhit olie in een koekenpan of wok en roerbak de gesneden groenten op een hoog vuur gedurende 5 minuten. Doe dan de tomatenstukjes erbij. Laat de doperwten uitlekken en voeg toe aan het tomaten-groentemengsel. Knijp de knoflook erbovenuit en zet het vuur laag.

    Halveer de rode peper en snijd in ragfijne halve ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan de zaadjes). Snijd de citroen in partjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak op een middelhoog vuur de rode peper 2 minuten. Voeg de vis toe en bak in 3-5 minuten gaar. Schep de vis voorzichtig om en breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.

    Roer nu de rijst door het tomaten-groentemengsel en doe alles in een mooie schaal. Schep de gebakken vis erover en serveer de citroenpartjes ernaast.

    Bron: www.ekomenu.nl/spaanse-paella.html

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard