1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Recept week 15: Eierquiche met wilde zalm

    Gepubliceerd op: 4-12-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken Gepubliceerd op: 4-12-2018Bewerkt op: 5-29-2018
    Geschreven door: ZP® - Recepten voor zwangerschapsweken(Medisch) gereviewd door: Linda Rentes
    Het eten van vette vis is belangrijk in de zwangerschap ivm de Omega 3-vetzuren die daarin zitten. Deze bouwstoffen heeft de baby nodig voor de groei en ontwikkeling van de hersenen.

    Lust je nu geen vis dan zijn noten een goede vervanging. Deze week een heerlijke eierquiche met broccoli, prei en zalm. Geniet van deze gezonde maaltijd voor jou en jullie baby.

    Ingrediënten

    (voor 2 personen)

    • 1 ui
    • 400 gr broccoli
    • 1 prei
    • 500 gr zoete aardappel
    • 150 gr wilde zalm
    • 3 eieren
    • zout en peper naar smaak

    Wij maken vandaag een quiche met zoete aardappel, prei, broccoli en wilde zalm. Een heerlijke combinatie. Gebruik hiervoor een ingevette ovenschaal, of een taartvorm rondom bekleed met bakpapier (anders kan het ei gaan lekken).

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in of bekleed een taartvorm helemaal met bakpapier.
    Breng water aan de kook. Was of schil de zoete aardappels en snijd in kleine stukken (2-3 cm). Was en snijd de roosjes van de broccoli en snijd ook de stronk in kleine dobbelsteentjes of plakjes. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet.

    Kook de zoete aardappels 10 minuten. Voeg halverwege de prei en broccoli toe en laat 5 minuten meekoken. Giet het water goed af en laat uitdampen.
    Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de zalm in kleine blokjes of reepjes. Klop de eieren los met zout en peper.

    Schep de groenten met zo min mogelijk aanhangend vocht in de ovenschaal (of taartvorm) en verdeel dan de zalm en de uien erover. Giet het eimengsel erover en plaats circa 15 minuten in de oven. De eierquiche is klaar als deze stevig aanvoelt.

    Tip

    Ook heel erg lekker met een dille-roomsausje en geroosterde pijnboompitjes.

    Bron: www.ekomenu.nl/eierquiche-met-wilde-zalm.html

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard