img

img
In samenwerking met: Optiport

Kom samen met je kindjes spetteren tijdens de Liz & Wes Spetterles

Wil jij na de geboorte van je kindje samen genieten en bewegen in het water? Dan is de Liz & Wes Spetterles van Optisport zeker wat voor jou. In dit artikel lees je informatie en ervaringen over de Liz & Wes Spetterles van Optisport.

Liz & Wes Spetterles

Samen met jouw kindje beleef je het verhaal van Liz de zeester en Wes de haai tijdens de spetterlessen. Liz & Wes zijn het broertje en zusje van Zed & Sop, de hoofdpersonages in het Optisport zwemlesconcept. Gedurende de lessen wordt er voor je kindje een belevingswereld gecreëerd waardoor ze samen met Liz & Wes en hun vriendjes de eerste stappen in en om het water beleven. Je leert je kindje tot zijn of haar 4e levensjaar dat water gevaarlijk is en dat je altijd ver bij water uit de buurt moet blijven. Op het moment dat je kindje 4 is, mag het naar zwemles en dan moet hij/zij ineens het water in. Het is logisch dat kinderen hier soms geschrikt op reageren. Met de Liz & Wes Spetterles voorkom je dit en went je kindje langzaam aan het water, waardoor deze stap veel logischer is. Tijdens de oefeningen kan je met je kindje spelen, zingen en spetteren. Uiteraard zijn papa, opa en oma ook welkom om met (jou en) je kindje te komen spetteren.

Zweminstructrice Olga: “Aan de vrolijke gezichtjes zie je wat een plezier ze beleven en ze worden steeds vrijer in het water, dat is supermooi om te zien”.

Wat kan je verwachten?

De les is zo opgebouwd dat je kindje went aan het water. Het eerste jaar is gericht op quality time tussen jou en je kindje. Daarna gaat je kindje steeds meer ontdekken en oefenen waardoor een naadloze aansluiting op het zwemles avontuur met Zed en Sop gecreëerd wordt.

• Liz & Wes Spetterles is geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar
• Onder begeleiding van een gediplomeerd zweminstructeur
• Stimuleren van motoriek, coördinatie en ademhaling
• Bevorderen van de instroom naar reguliere zwemles

Filmpje Liz & Wes Spetterles

Eén van de locaties waar de Liz & Wes Spetterles aangeboden wordt is Zwolle, klik hier voor het filmpje om een indruk te krijgen van de les.

Startpakket & beloningen

Bij de eerste les heb je de mogelijkheid om een startpakket aan te schaffen. Het pakket bestaat uit een muziekdoos en het spetterboekje dat past bij de leeftijd van jouw zoon of dochter. In het boekje zijn onder andere spelletjes en voorleesverhaaltjes te vinden. Ook bevat deze informatie over de lessen. Tijdens de spetterlessen kunnen jij en je kindje certificaten en washandjes verdienen, zo wordt je kindje beloond als hij/zij steeds meer zelf durft in het water.

Zed & Sop’s Grote Onderwateravontuur

Als je kindje oud genoeg is kan hij/zij doorstromen naar de reguliere zwemles van Optisport. Daar gaat je kindje dan op avontuur met Zed & Sop, de grote broer en zus van Liz & Wes. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat de kinderen ontvangen bij de start van het zwemlestraject, samen met een prachtige schatkist. Gaandeweg wordt de schatkist gevuld met edelstenen en verdien je zegels voor in het paspoort. Klik hier voor meer informatie over de Zed & Sop ABC -zwemmen

Zwangerschapszwemmen

Wil jij fit blijven tijdens je zwangerschap en veilig blijven sporten? Kom dan zwemmen in een Optisport zwembad bij jou in de buurt. Door te bewegen in het water worden je gewrichten niet belast, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en het werkt ontspannend. Op sommige locaties biedt Optisport groepslessen aan voor zwangere vrouwen, Aqua’9maanden. Klik hier voor jouw dichtstbijzijnde Optisport locatie!

We hopen en je kindje snel te zien op één van onze locaties. Mocht je vragen hebben over zwemmen tijdens de zwangerschap of de Liz & Wes Spetterles, neem dan contact op met de desbetreffende locatie.

Dit artikel is geschreven door Optisport.

img Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!