1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    De financiële kraamlijst - tweede trimester

    Gepubliceerd op: 11-20-2018Bewerkt op: 1-15-2024
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 11-20-2018Bewerkt op: 1-15-2024
    Geschreven door: ZP® - MagazineMedisch rereviewd door: Certius Financieel Advies
    Je bent er intussen achter dat er heel wat geregeld moet worden wanneer je een kind krijgt. In dit artikel lees je wat je in het tweede trimester onder handen mag gaan nemen.
    1. Kraamzorg regelen

    Meld bij je zorgverzekeraar dat je zwanger bent. Je krijgt dan een lijst met kraamzorgbureaus waaruit je kunt kiezen. Kraamzorg wordt vergoed door je basisverzekering. Afhankelijk van je verzekering betaal je een eigen bijdrage. Lees hier alles over kraamzorg

    1. Kraampakket aanvragen

    Bij je zorgverzekeraar kun je een kraampakket aanvragen. In het kraampakket zitten dingen die de verloskundige bij de bevalling nodig heeft. Gaasjes bijvoorbeeld. En een navelstrengklem. Soms is het kraampakket gratis. Bij andere zorgverzekeraars moet je betalen. Goed om even te checken.

    1. Ouderschapsverlof

    Vraag een zwangerschapsverklaring aan je verloskundige. Je hebt deze verklaring nodig voor je werkgever. Je hebt recht op 6 weken zwangerschapsverlof en minstens 10 weken bevallingsverlof. Het bevallingsverlof kun je ook in delen opnemen. In je arbeidsovereenkomst of je cao lees je waar je precies recht op hebt. Wil je langer thuis zijn? Vraag dan aan je werkgever of je extra vrije dagen kunt kopen.

    1. Ongeboren kind erkennen

    Niet getrouwd? Dan moet de partner de ongeboren vrucht erkennen. Dit is gratis en kan bij de gemeente waar je woont. Let op: de toekomstige moeder moet mee naar het gemeentehuis om te ondertekenen.

    1. Babybudget opstellen

    Ledikant, commode, kinderwagen.. Koop je alles nieuw voor de baby dan kom je al snel uit op € 3.500. Het is dus de moeite waard om op andere manieren dan nieuwe kopen aan je spullen te komen. Veel spullen heb je maar tijdelijk nodig. Kijk eens op Marktplaats of www.reshopper.com. Lenen is ook een prima alternatief! Reken op zo’n € 300,- aan babykleren en spullen voor de eerste maanden. Op de site van het Nibud lees je alles over de kosten van een baby.

    1. Verzekeringen controleren

    Met de komst van een kleine is het van belang dat al je verzekeringen babyproof zijn. Want ook na de zwangerschap heb je gegarandeerd regelmatig goede zorg nodig voor jezelf en voor je baby. Het is daarom aan te raden je verzekering te vergelijken om te kijken of hij wel babyproof is! Misschien schaffen jullie ook een nieuwe auto aan, een nieuwe autoverzekering mag dan ook niet missen. En wat dacht je van de elektriciteitskosten die met een baby vaak omhoog vliegen (denk aan de wasmachine, vaatwasser en verwarming die steeds meer worden gebruikt)? Je energieleverancier onder de loep nemen is dan ook een goed idee.

    Tip: Dankzij onze samenwerking met Certius kan je een gratis verzekerings-check krijgen als je wil. Dan bekijken ze of je dekkingen goed staan, je nog verzekeringen mist die handig zijn en of je ergens anders goedkoper verzekerd kan zijn. Wil je hier graag meer over weten? Vul dan onderstaande formulier in.

    7.Aanvullende verzekering tijdens de zwangerschap

    Een aanvullende verzekering is onmisbaar om alle zorg die je nodig hebt tijdens en na de zwangerschap vergoed te krijgen. Het verschilt per aanvullende verzekering wat je wel of niet vergoed krijgt. Wil je een aanvullende verzekering die bij jou past? Vergelijk dan via Independer.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard