img

img

Alles klaar voor de bevalling?

Als je laatste trimester ingaat, zal je je stilletjes aan willen voorbereiden op de bevalling en de eerste weken thuis met je baby. Hier zijn een aantal dingen die je niet wilt vergeten!

Beperk boodschappen als je net thuis komt

Als je met je baby uit het ziekenhuis komt, wil je niet onmiddellijk naar de winkel moeten hollen. Alles wat je op voorhand al in huis kunt halen, is meegenomen. Denk daarbij aan luiers, doekjes, medicijnen, enkele basiskledingstukken zoals bodietjes en pyjama’s, gemakkelijke kleren voor jezelf, enz.

Vul ook de diepvries en de voorraadkast goed aan, zodat jij en je gezin niets te kort komen in die eerste hectische weken.

Oefen met het installeren van de autostoel

Word je voor de eerste keer ouder? Niets zo ingewikkeld als het installeren van de autostoel als je dat voor de eerste keer moet doen. Vermijd stress op het parkeerterrein van het ziekenhuis als je net het ziekenhuis uitkomt en installeer de autostoel op voorhand al een keer.

Lees hier waar je op moet letten bij het veilig vervoeren van je kindje.

Regel opvang voor de andere kinderen

Wie zorgt er voor de andere kinderen in het gezin als jij en je partner in het ziekenhuis zijn? Gaan de andere kinderen uit logeren of komt er iemand bij jou thuis oppassen? Denk hierbij ook aan eventuele huisdieren.

Maak je koffertje klaar

Je kunt dit eigenlijk nooit echt te vroeg doen. Soms zet een bevalling vroeger in dan je had verwacht. Vraag aan het ziekenhuis een lijst met zaken die je zeker niet mag vergeten. Leg ook documenten zoals identiteitskaart, SIS-kaart, zwangerschapsboekje, bloedgroepkaart, trouwboekje, akte van erkenning klaar en houd alle belangrijke telefoonnummers bij de hand.

Schrijf je op voorhand in bij het ziekenhuis

Het kan ook nooit kwaad om je bij het ziekenhuis op voorhand te laten inschrijven. Dat bespaart een heleboel administratie als het zo ver is.

Vergeet je geboorteplan niet

Deze kun je dan overhandigen aan de zorgverleners en natuurlijk een kopie voor je partner. Heb je nog geen geboorteplan? In jouw geboorteplan kun je opschrijven wat jouw wensen zijn op het moment van bevallen.

Schoonmaakhulp

Een schoonmaakhulp kan een handige en voordelige aanvulling zijn op de kraamverzorgster. Lijkt je dit wat en heb je nog geen hulp? Als lid van het Familie Voordeel Programma krijg je 15 euro korting via deze actie.

img Auteur:
zwangerenportaal.nl
zwangerenportaal.nl heeft tot doel om zwangeren optimaal te informeren over hun eigen zwangerschap.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!