img

img
Kanaal: Recepten voor alle zwangerschapsweken
Voor elke zwangerschapsweek een specifiek recept, met de voedingsstoffen die je dan net nodig hebt. De lekkerste recepten voor tijdens de zwangerschap!

Recept week 10: Italiaanse minestrone

De minestronesoep van deze week bevat alle vitamines die een maaltijdsoep voor zwangere vrouwen en de baby moet hebben. Geniet en bewaar misschien nog een kopje voor de dag er na.

Minestrone is een goed gevulde Italiaanse groentesoep. ‘Minestra’ is Italiaans voor soep. ‘Minestrone’ is het vergrootwoord daarvan, dus ‘grote soep’. De soep wordt bereid met verse groenten van het seizoen in combinatie met rijst of pasta.

Ingrediënten

(voor 2 personen) 1 prei 1 courgette 200 g wortel 2 tomaten 70 g tomatenpuree 1 groentebouillontablet 200 g rundergehakt 200 g witte bonen 170 g orzo 700 ml water 1 eetlepel bakolie

Bereidingswijze

Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd in halve ringen. Was grondig. Was en snijd de courgette klein. Schrap de wortels schoon en snijd klein. Verhit water voor het ontvellen van de tomaten.

Verwarm olie in een ruime soeppan en bak op een middelhoog vuur de prei, wortel en courgette samen met de tomatenpuree gedurende 2 minuten.

Maak intussen met een scherp mes een kruisje in het vel van de tomaten en dompel ze 2 minuten onder in kokendheet water. Laat even afkoelen en verwijder het velletje. Snijd de tomaten in stukken en doe ze in de pan (je hoeft de tomaten niet per se te ontvellen).

Schenk het water erbij. Verkruimel de bouillon erover en breng het water weer aan de kook. Zodra de soep kookt, temper je het vuur.

Meng het gehakt met zout en peper (of gehaktkruiden) en draai er kleine balletjes van. Doe de gehaktballetjes in de pan en laat ze garen in de bouillon.

Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Doe de bonen samen met de orzo de laatste 8-10 minuten bij de soep. Schep de minestrone in diepe borden.

Buon appetito!

Bron: www.ekomenu.nl/italiaanse-minestrone.html

img Auteur van dit artikel:
Linda Rentes - 9maandenmenu.nl
Ik ben Linda Rentes, co-founder van www.9maandenmenu.nl. Ik heb ruim 25 jaar ervaring als verloskundige. Van 2013 tot en met 2016 was ik voorzitter van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen). Het is mijn missie om met gezonde voeding een fitte moeder en gezonde start voor jullie baby te bevorderen.

Bewaren:
Laat van je horen! Was dit waardevol voor jou?

Dagelijks handige info over jouw zwangerschap? Volg ons!