Wil je persoonlijk nieuws ontvangen en op de hoogte zijn van alle kanalen die je volgt?

Blijf op de hoogte!

Ontvang nieuws speciaal voor jou!

Boostervaccinatie voor zwangeren op 23/12/2021

Verloskundigcentrum Calamaris

, 22 december 2021 20:18Laatste update op: 22 december 2021 21:45

Na veel vergaderen door verschillende instanties is de kogel door de kerk en mogen de huisartsen in Brabant een bijdrage leveren aan het versnellen van de boostervaccinaties. Er worden daarvoor vaccinaties van Pfizer beschikbaar gesteld voor 60+ers en zwangeren.

Wat is een boostervaccinatie?

Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s) tegen het coronavirus. Het is een extra prikkel voor het afweersysteem en bedoeld om de eerder opgebouwde afweer tegen het coronavirus te versterken. De booster beschermt daardoor tegen ernstige ziekte door en overlijden aan het coronavirus.

Wanneer? Donderdag 23 December 2021

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om in aanmerking te komen?

  • je hebt minimaal 3 maanden geleden de laatste coronavaccinatie gehad of je bent minimaal 3 maanden geleden voor het laatst positief getest op corona.
  • een eventuele vaccinatie tegen een andere ziekte (griepprik, 22wekenprik) is minimaal 14 dagen vóór 23 december geweest of staat minimaal 14 dagen ná 23 December gepland.
  • je bent reeds volledig gevaccineerd tegen het coronavirus of je hebt 1 vaccinatie gehad en voorafgaand een bewezen coronainfectie gehad.
  • je hebt nog geen afspraak bij de GGD staan voor een boostervaccinatie of je hebt wel een afspraak, maar deze is ná 31 december 2021 gepland.

Waar kan ik terecht? Bekijk de website van je eigen huisartsenpraktijk om te lezen of jouw huisarts naast 60+ers ook voldoende vaccins op voorraad heefr om zwangere vrouwen te vaccineren. Op de website staat ook het tijdstip vermeld waarop je welkom bent.

Wij verzoeken je hierover niet te bellen met je huisartsenpraktijk, zodat de telefoonlijn goed bereikbaar blijft voor de gewone/reguliere zorg. Informatie rondom de boosterprik zal dus via de website verlopen.

Indien je op de website van jouw huisartsenpraktijk geen mogelijkheid ziet voor een boostervaccinatie aan zwangeren vrouwen en je wel interesse hebt dan ben je als client van Verloskundigcentrum Calamaris welkom om op donderdag 23 December 2021 tussen 09.00u en 16.00u op vrije inloop binnen te lopen voor de boostervaccinatie in het Medisch Huis (Leo vd Weijdenstraat 21 te Veghel). Neem je ID-bewijs en vaccinatiebewijs en je afsprakenkaartje van onze praktijk of een zwangerschapsverklaring mee,

Wij hopen jullie zo voldoende geinformeerd te hebben!

...En nu we er toch zijn.... Mocht je voor 31 December nog even tijd hebben? Kijk dan nog eens even goed naar je ziektekostenverzekering.Welke kosten worden wel/niet vergoed? Dit voorkomt ‘verrassingen’ in kosten die je eventueel zelf moet betalen.Voor 01 Januari 2022 kun je nog overstappen van verzekering. Verloskundige zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering… maar denk bijvoorbeeld aan kosten van fysiotherapie, eigen bijdrage aan kraamzorg, eigen bijdrage bij een poliklinische bevalling (bevallen op eigen keuze in het ziekenhuis), lactatiekundige zorg, huur borstkolf, couveusenazorg (in geval van onverwachte vroeggeboorte).

Wij wensen iedereen fijne feestdagen.

Team Calamaris

  • Feed

  • Mijn week

  • Cursussen

  • Community

  • Dashboard