1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    5 tips voor een soepele overgang naar de wintertijd met je baby of kind

    Gepubliceerd op: 10-24-2020Bewerkt op: 11-25-2023
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 10-24-2020Bewerkt op: 11-25-2023
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    De klok gaat binnenkort een uur achteruit, dat betekent dat het weer wintertijd is! De wintertijd gaat dit jaar in op 31 oktober. Dat kan misschien wat wennen zijn voor je kleine en jou wellicht wat nerveus maken. Hier volgen wat handige tips om ervoor te zorgen dat de overgang naar de wintertijd dit jaar soepel verloopt!

    Tips omgaan met wintertijd met je kind

    Met de volgende tips kun je je kindje gemakkelijker door de overgang naar de wintertijd heen helpen:

    1. Je kindje laten wennen Het kan fijn zijn voor je kindje al een paar dagen voordat de klok wordt verzet te kunnen wennen aan het nieuwe ritme. Dingen zoals eten, opstaan en slapen kun je allemaal verschuiven met 10-15 minuten, en dan ieder dag een beetje meer. Rek dus de bedtijd een beetje op een paar dagen van tevoren van 19:00 naar 19:15.
    1. Wachten met het avondeten Met de wintertijd kan het zijn dat je kindje in plaats van zes uur om vijf uur al honger heeft, maar je kunt dan het beste even wachten met het serveren van het avondeten. Gewoon wachten totdat het zes uur (of een andere vaste etenstijd) is dus, en je kindje dan pas eten geven. Zo went je kindje sneller aan het nieuwe ritme.

    2. Als je kindje dan toch om 5 uur wakker wordt.. Als je kindje dan toch om 5 uur naast je bed staat, laat hem dan weten dat het eigenlijk nog geen tijd is om op te staan. Laat hem of haar merken dat het nog nacht is, en blijf met je kindje in de kamer totdat het echt tijd is om op te staan. Zo geef je je kindje de ruimte om zich aan te passen aan het nieuwe ritme.

    1. Gebruik een slaaptrainer Met een slaaptrainer kun je instellen wanneer het nachtlampje aan en uit staat en wanneer de wekker gaat. Dat werkt goed bij kinderen vanaf 2 jaar. Dan kun je die iedere dag een stukje meer achteruit zetten in de avond, een paar dagen voordat de wintertijd is ingegaan of geleidelijk nadat de klok is verzet.

    2. Zorg voor een ochtendroutine Het kan zijn dat je kindje wat in de war raakt doordat het ‘s ochtends langer donker blijft. Daarom is het goed om wanneer het tijd is om op te staan, de kamer zo licht mogelijk te maken. Zo leer je je kindje de ‘nieuwe’ ochtenden te onderscheiden. Door het licht krijgt je kindje de indruk alsof de zon opkomt.

    Met deze baby slaapcursus slaapt jouw baby als een roos.

    • Slaapcursus (6 maanden tot 5 jaar)
      39.9517 video’s

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard